Poslanci otvorili utorkové rokovanie pokračovaním diskusie o daňovom bonuse

Poslanci rokujú o novele zákona o dani z príjmov. Matky detí do 15 rokov by mohli podľa návrhu získať nový daňový bonus v sume sto eur mesačne. Platili by tak nižšiu daň z príjmu. Nárok na nový bonus by mala matka vyživovaného dieťaťa, ktoré s ňou žije v domácnosti, do dovŕšenia 15 rokov.

Zákonodarcov následne čakajú ďalšie neprerokované body programu. Ide napríklad o návrh novely zákona o 13. dôchodku, o dani z príjmov a sociálnom poistení, či zákona o cenách. O 11. hodine by mali poslanci po dlhšom čase hlasovať o prerokovaných bodoch programu. Keďže nehlasovali viac ako týždeň, čaká ich niekoľko desiatok návrhov.

(tasr)


Polemika okolo dôvodnosti stíhania čurillovcov sa presunula na oblasť odpočúvania po tom, ako zo strany ich obhajcu Petra Kubinu bola spochybnená legalita odposluchov jeho klientov. Advokát hovorí o nepoužiteľnosti tohto dôkazu a odkazuje na článok…
Prejsť na článok
Koncepcia čoraz väčších právnych zásahov do vnútroštátnych legislatív členských štátov Európskej únie bola predmetom Bratislavského právnického fóra 2024. Predstavitelia justície krajín V4 diskutovali o odborných témach a poukázali na negatívne vnímaný trend rozmachu práva EÚ…
Prejsť na článok
Veľká voda ohrozuje juh Slovenska. Zatopené sú lodenice v Komárne aj niektoré objekty v blízkosti Dunaja a Váhu. Obec Chľaba v okrese Nové Zámky je aj naďalej odrezaná od sveta. Pomoc jej poskytuje armáda.
Prejsť na článok