Nepríjemný incident v košickom parku. Mamičku s dieťaťom naháňal muž

KOŠICE – V posledný februárový deň došlo v našom meste k nepríjemnému incidentu, ktorý vystrašil miestnu mamičku počas prechádzky s jej trojročným synom.

incident v parku Park, v ktorom sa nachádzal podozrivý muž v čase prechádzky mamičky so synom. Foto: Redakcia

Mamička Nikola zdieľala na sociálnej sieti zážitok, ktorý ju hlboko znepokojil. Miestna žena opisuje, ako sa cítila ohrozená neznámym mužom, ktorý ju a jej syna začal v parku naháňať s konárom v ruke:

„Dnes na prechádzke s mojím trojročným synom a psom nás naháňal spoluobčan s obrovským konárom v priemere (cca 10 cm),“ takto začína popis incidentu.

Muž, ktorý mal podľa jej slov na sebe vestu s označením Mestská zeleň, ich prenasledoval s pokrikmi, pričom sa mamičke a jej synovi vyhrážal zabitím. Vystrašená pani Nikola dobehla na najbližšiu čerpaciu stanicu, kde sa v tom čase nachádzali aj príslušníci Mestskej polície, ktorým celú situáciu opísala.

Príslušníci podozrivého muža legitimovali a chvíľu sa s ním zhovárali, mamička však ďalej túto situáciu neriešila, o zážitok sa podelila na sociálnej sieti. V reakcii na túto udalosť sme kontaktovali Mestskú políciu. Náčelník Slavomír Pavelčák, poskytol pre našu redakciu nasledujúce stanovisko:

„MsP sa nikdy nevyjadruje ku komentárom zverejneným na sociálnych sieťach. Tie nie sú miestom určeným na podávanie oficiálnych sťažností zo strany občanov.“ Dodal, že existuje presne stanovený postup podľa zákona, ktorý musí občan dodržať pri podávaní oficiálnej sťažnosti.

Ak chce občan podať sťažnosť na postup alebo správanie príslušníkov MsP, musí to urobiť formou, ktorá spĺňa všetky zákonom stanovené náležitosti, vrátane vlastnoručného podpisu.

„Aj napriek tomu, že v danej veci nebola podaná oficiálna sťažnosť občana, interne ju preskúmame,“ uviedol Pavelčák a dodal, že ak sa potvrdí pochybenie policajtov, budú z toho vyvodené dôsledky v súlade so zákonom.

Oslovili sme aj Správu mestskej zelene v Košiciach. Referent pre styk s verejnosťou Marek Lukáč pre Košický Štandard uviedol: „Správa mestskej zelene v Košiciach nemá o incidente vedomosť. Zamestnanci strediska Staré Mesto v uvedenej lokalite dňa 29. 2. 2024 nevykonávali činnosť. Keďže podľa informácií na sociálnych sieťach polícia legitimovala podozrivého občana, Správa mestskej zelene v Košiciach je pripravená poskytnúť súčinnosť v danej veci.“

Komentáre pod príspevkom na sociálnej sieti odzrkadľujú rozhorčenie a starostlivosť komunity. Mnohí radia mamičke, aby sa pri budúcich prechádzkach spoliehala viac na seba a zabezpečila si na ochranu slzný sprej alebo kaser.

Niektorí obyvatelia sú rozhorčení z toho, že prizerajúci ľudia zostali nečinní, zatiaľ čo iní vyjadrili prekvapenie, že správanie podozrivého muža ostáva bez povšimnutia.


Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok