Košická firma neberie ohľad na spiacich Južanov. Hodinu pred polnocou odpratávala zimný posypový materiál

KOŠICE – Na sociálnej sieti sa podľa všetkého obyvateľ košickej mestskej časti Juh rozčuľoval nad počínaním pracovníkov firmy, ktorá má v metropole východu na starosti zber a spracovanie odpadu. Mužovi sa nepozdával ich pracovný zápal v neskorej nočnej hodine.

Upratovanie ilustračné foto

Košičan Ladislav napísal: „To musí Kosit v mestskej časti Juh robiť v noci taký rámus? Je 22.50 hod. a to ťahanie lopaty po zemi je nepríjemné (dianie zachytené na videu, pozn. red.).“ Na tieto slová nespokojného občana okamžite zareagovala južanská starostka Anna Súkeníková: „Keď nepríde Kosit, zle je, keď príde, tiež nedobre… Veď tú lopatu ani nepočuť. A keď je človek unavený, o takom čase už spí, a nesleduje, čo sa robí vonku.“

Košičan zachytil na nočnú hodinu pomerne nebývalý ruch. Autor videa: Ladislav Radoczi

Sťažovateľ sa s jej odpoveďou neuspokojil, skôr ho podráždila. Adresoval starostke niekoľko otázok: „Aha, takže je to správne? Narobiť kôpky (cez deň), nechať to tak dva týždne na ceste, aby si na tom niekto poškodil auto, a potom to zbierať v noci? Hm, skvelé riešenie! Škoda reči, toto je možné len na Slovensku!“  

Napriek pokročilej hodine sa v skupine rozprúdila rozsiahla debata k téme, ktorú nadhodil Laco. Zatiaľ čo jedni sa pridali na jeho stranu, druhí obhajovali počínanie firmy. Peter si myslí, že je správne, ak títo ľudia pracujú aj v noci. „Nebrzdia premávku. Tiež chválim, že so zberom kamienkov začali tak skoro, a nie v máji, ako roky predtým. Potiaľ je to super. Ale to, že robia ako v stredoveku s prútenými metlami, to mi rozum neberie,“ zamyslel sa Peter. Nepáči sa mu tiež, že zametači sa neraz pohybujú po ceste v oblečení bez reflexných prvkov, čo ohrozuje ich bezpečnosť.

Skritizoval aj kôpky prachu a kamienkov, ktoré ostávajú po obidvoch okrajoch mestských komunikácií. „Sú fakt nepríjemné. Idem nedávno na bicykli, za tmy, snažil som sa držať sa pri krajnici, zrazu som zbadal kopu štrku, vyhol som sa jej v poslednej chvíli,“ podelil sa s nemilým zážitkom. Nezabudol nakoniec poznamenať, že sa nedá vyhovieť každému. „Keby to robili cez deň, vodiči by im nadávali, že brzdia dopravu, večer zasa…“ Písomné prekáračky pokračovali ďalej, mnohé boli úplne mimo témy, ako to už býva zvykom medzi komentujúcimi. Starostka však už na ne nereagovala.


Nielen zvolenie predsedu parlamentu je poznačené sporom medzi koaličnými stranami Hlas a SNS. Ďalšou témou je spor o zloženie Rady STVR a osobu nového generálneho riaditeľa telerozhlasu.
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok