Na treske si Košičania pochutnajú aj v novom Ryba Bistre na Hlavnej

KOŠICE – Vo februári spoločnosť Tauris otvorila druhé Ryba Bistro v Košiciach. Nájdeme ho v srdci historického centra na adrese Hlavná 26.

Ryba Bistro Košice Máte radi tresku, klobásky i jaternice? Môžete si na nich pochutnať v centre mesta v novom bistre. Foto: Redakcia

Toto útulné bistro ponúka kombináciu retro bufetu s národným fastfoodom a moderného bistra s teplými rybími delikatesami priamo od výrobcu. Ryba Košice je v meste prítomná od roku 1946 a Tauris dúfa, že obyvatelia Košíc si zamilujú Bistro rovnako ako ikonickú tresku.

Bistro má kapacitu desať ľudí, a zároveň poskytuje možnosť take away v recyklovateľných obaloch z bambusového materiálu.

Medzi obľúbené pochúťky patria ikonická treska v rôznych variantoch vrátane obyčajnej s majonézou a pikantnej. Okrem toho bistro ponúka široký výber produktov lahôdkovej výroby a teplého pultu. Ponuka zahŕňa aj teplé polievky, ktoré sú každý deň iné, aj balené výrobky spoločnosti Tauris.

Bistro na Hlavnej ulici v Košiciach našimi očami: Napriek predchádzajúcim informáciám o ponuke sme zistili, že popoludní už na nás nečakali takmer žiadne mäsové výrobky značky Tauris. Obsluha nás však informovala, že si môžeme objednať aj iné jedlá, ako sú kuracie nugetky, vyprážaný syr alebo jaternice, ktoré nám pripravia zhruba do desiatich minút.

V ponuke sme objavili držkovú polievku, čo nás neoslovilo, a tak sme sa rozhodli vyskúšať rybie filé s varenými zemiakmi a dresingom. Výber šalátov bol pestrý. Tiež sme si všimli, že kapacita priestoru bola pomerne obmedzená, prepočítali sme, že sa tam dokáže najesť maximálne 7 až 8 ľudí naraz.

Naša skúsenosť bola pozitívna, jedlo bolo chutné a čerstvé.

Náš obed sme zakončili nákupom čerstvého rybacieho šalátu z tresky s čerstvými rožkami na cestu, ktorý nám zabalili do obalu z plastu, príbor sme však dostali bambusový.

Všeobecne platí, že jedlo bolo kvalitné, čerstvé a ceny možno považovať za primerané. Napriek obmedzenej kapacite sme si vychutnali atmosféru a chuťové zážitky, ktoré Bistro ponúka.

Obchodný riaditeľ Taurisu Mojmír Klešč vyjadril svoje potešenie z toho, že sa Bistro nachádza priamo v centre mesta, kam podľa neho Ryba Košice neodmysliteľne patrí.

Spoločnosť plánuje otvoriť ešte tretie bistro na sídlisku Nad Jazerom. V súčasnosti ponúka svoje lahôdky aj vo fabrike Ryba na Južnej triede.

História Ryby siaha až do roku 1946. Kvalita tresky spočíva v používaní aljašskej tresky, ktorá je lovená na Aljaške, a filetov z nej. Proces spracovania rýb zahŕňa výrobu štandardizovaných blokov filiet, ktoré sú šokovo zmrazené a prepravené do Košíc.

Ryba Bistro zdôrazňuje aj svoju vhodnosť pre celiatikov, pretože ich tresky vrátane Košickej Tresky Exklusiv a Treskoslovenskej Tresky neobsahujú umelé sladidlá a sú v súlade s pôvodnou československou normou z roku 1958.