Žiaci učili deduškov a babičky surfovať na internete

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ – Aj od mladších sa dá veľa naučiť. V Liptovskom Mikuláši predali študenti dôchodcom svoje skúsenosti z digitálneho sveta počas spoločného kurzu.

431030267_818641356973640_7119158233354339527_n Milý projekt priniesol zaujímavé výsledky. Foto: Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

Zaujímavý a netradičný koncept sa podarilo uskutočniť na Strednej odbornej škole polytechnickej v Liptovskom Mikuláši, kde za počítače usadli študenti spolu s dôchodcami z mesta.

Cieľom bolo pomôcť starším obyvateľom pochopiť zložitý a dynamický svet moderných technológií, pričom študenti sa mohli porozprávať s dôchodcami a oplatiť im ich dobrotu a láskavosť. O kurze informovalo mesto Liptovský Mikuláš na svojich sociálnych sieťach.

Rozličné skúsenosti, iná generácia, no rovnaký cieľ. Foto: Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

Mnohokrát majú starší ľudia problém pochopiť zložité technológie či podrobné procesy na počítači. Ochotní tínedžeri ich preto naučili posielať fotografie z mobilu do počítača, pracovať s mailom či pozerať filmy cez internet.

Iniciatíva sa zrodila v hlave jedného zo študentov školy – Martina Kráľa, ktorý ju predniesol na zasadnutí Rady mládeže. Podľa riaditeľky školy išlo o úspešný projekt.

„Odozva zo strany dôchodcov bola pozitívna. Rozprávali sme sa aj s vedením mesta. Chceli by sme, aby sa toto podujatie v budúcnosti zopakovalo,“ ozrejmila nám riaditeľka školy Renáta Benikovská.

Zrejme teda nešlo o poslednú akciu tohto typu.


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac

Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac