Hotel s hokejovou halou opäť ožije. Podľa primátora má posilniť cestovný ruch v regióne

ŽILINA – Hotel Altis, ktorý stojí na polceste medzi Trstenou, Tvrdošínom a Námestovom, opäť ožije. Areál ponúkne množstvo voľnočasových a športových aktivít, ktoré by mali posilniť cestovný ruch v regióne.

gallery13 Areál hotela je dostatočne veľký, jeho priestory majú veľký potenciál. Foto: Hotel Altis

Hotel Altis bol už viac ako 3 roky zatvorený, pričom jeho areál má veľký potenciál. Poslanci okolitých miest dokonca uvažovali o jeho kúpe v prospech mesta.

„Je tam ľadová plocha či bazén. Stálo by za zváženie, či to ako samospráva nedokáže Námestovo kúpiť a pokryť, zatiaľ sa však v zastupiteľstve táto téma neotvorila,“ povedala v minulosti pre Žilinský Štandard poslankyňa mesta Mária Červeňová.

Veci však v marci nabrali spád a hotel opäť otvorí svoje brány turistom aj miestnym návštevníkom. „Už v predvolebnom období som sa zaujímal o možnosti, ako uviesť rezort do prevádzky, napriek tomu, že sa nachádza v okrese Tvrdošín,“ uviedol primátor Námestova Ján Kadera.

Podľa jeho slov má hotel úžasnú polohu, pričom možností jeho využitia je nemálo: „Ponuka možných služieb od organizovania kongresov, ubytovania, wellness, kúpania vo vonkajšom bazéne až po športové aktivity je významná pre cestovný ruch v okolí nášho mesta,“ dodáva.

Osobitne vyzdvihuje spomínanú ľadovú plochu, ktorá poteší najmä priaznivcov hokeja či korčuľovania. „Po mojom zvolení za primátora v roku 2023 sme viedli rokovania s vlastníkmi a v poslednom období s nájomníkmi. Tie boli úspešné,“ tvrdí primátor.

Napriek tomu, že mesto do projektu neinvestovalo a ani nie je jeho vlastníkom, vedenie Námestova oživenie areálu plne podporuje. Predpokladaný termín otvorenia hotela je zatiaľ stanovený na máj, pričom v súčasnosti sa uskutočňujú revízne skúšky a zabezpečuje sa personálne obsadenie.