Foto: Do nášho mesta zavítala jar. Takto vyzerajú rozkvitnuté Košice očami obyvateľov

KOŠICE – Prvý jarný deň pripadá na 20. marec a v tomto čase už môžeme v našom meste pozorovať jej prvé dotyky. Pozrite si rozkvitnuté Košice očami jeho obyvateľov.

jar v parku Jar v našom meste má svoje čaro. Foto: FB Mesto Košice

Pri vstupe do tohto povzbudivého obdobia Košice ožívajú kvetmi v každom kúte mesta. Sídliská, ulice a mestské parky sa menia na farebné oázy tým, ako sa prejavuje bohatstvo prvých jarných kvetov a rastlín.

Počas prechádzok po mestských uliciach a parkoch môžu obyvatelia a návštevníci Košíc obdivovať rôznorodosť kvetov a záhradných aranžmánov, ktoré oživujú každý priestor. Príroda sa zobúdza, aj zvieratká si užívajú prvé jarné lúče slnka.

Sídlisko Nad jazerom

Barčiansky park

Starý pľac

Mestský park

Južná trieda

Sídlisko Terasa

Jar v meste

Okrem radosti z kvetov a jarných farieb prináša príchod jari aj novú perspektívu a nádej do života. Je to obdobie nových začiatkov a príležitostí, ktoré nám dáva priestor pre nové sny a ciele.

Na záver jarná pranostika aktuálna k situácii u nás: Zavčas jari jeden povie: „Ľaľa, mačka na streche!“ Druhý povie: „Nie to mačka, to je medveď!“ Význam tejto pranostiky však hovorí o premenlivosti jarného počasia.