Najťažší deň: Rodina pochová mamu Janku, ktorá zomrela po cisárskom reze

umrtie_mamicka_janka_porod_zilina Za mamou Janko smúti manžel a dve malé detičky. FOTO: ŽŠ, FB

ŽILINA – Namiesto radosti veľký žiaľ. Najťažší deň bude prežívať rodina v sobotu, kedy bude musieť pochovať svoju mamu Janku, ktorá zomrela po cisárskom reze. Rodina sa tak pripravuje na najhorší deň v živote.

V žilinskej nemocnici podstúpila mladá matka Jana cisársky rez. Jej stav sa zhoršil, keďže dostala embóliu pľúc. Podľa vyjadrení blízkych ju nechali dlho trápiť v pôrodnici, aby porodila prirodzene. Keďže mala veľké bolesti a pôrod nenastal, rozhodli sa pristúpiť k cisárskemu rezu.

Keďže jej stav bol vážny až kritický, bola urgentne prevezená do nemocnice v Banskej Bystrici, kde sa jej snažili pomôcť a hlavne zachrániť život. Žiaľ, nakoniec v nemocnici zomrela.

Mladá žena zanechala po sebe manžela a dve deti, 5-ročnú dcéru Kristínku a novorodeného syna Paťka. Pre otca bude teraz ťažké vychovať dve deti bez mamy, no aj napriek tomu, ako nám povedala jeho blízka rodina, je odhodlaný pre deti žiť.

„Po obrovskej tragédii, ktorá postihla rodinu, sme sa rozhodli zriadiť pomoc pre vdovca Stanka, veľmi dobrého láskavého človeka a jeho dve detičky. Zriadili sme pre nich transparentný účet. Ak by chcel niekto materiálne pomôcť narodenému chlapčekovi Patrikovi, potrebuje hlavne umelé mlieko, hypoalergénne Beba, plienky a veci okolo novorodeniatka,“ prosí Janin bratranec Roman. K dnešnému dňu sa rodine vyzbieralo takmer 100-tisíc eur.

Zajtra bude pre rodinu zosnulej Janky, ktorá zomrela po cisárskom reze v nemocnici, najťažším dňom. Budú sa s ňou lúčiť na pohrebe a prežívať hlboký smútok a stratu. Je ťažké si predstaviť bolesť a utrpenie, ktoré prežívajú jej najbližší. Strata milovanej osoby, a obzvlášť v takýchto tragických a neočakávaných okolnostiach, je nesmierne ťažká. V tejto chvíli je dôležitá sústrasť a podpora zo strany ostatných.

„Bola to milujúca manželka a matka. Nevieme si predstaviť život bez nej. Bude nám všetkým chýbať, veď bola zdravá a šťastná, že bude mať ďalšie dieťa. A takto to dopadlo, čo sme nikto z rodiny nečakali. Bola vždy ochotná pomôcť druhým a vždy mala úsmev na tvári,“ prezradila nám Iveta.

Rodina je odhodlaná, že túto tragédiu nenechá len tak a obráti sa na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. „Po pohrebe budeme určite konať,“ dodala príbuzná. Žilinská nemocnica sa nám vyjadrila, že ju nešťastie mrzí a súciti s rodinou. „Vzhľadom na citlivosť prípadu, ochranu osobných údajov a prešetrovanie udalosti sa k prípadu nateraz nebudeme bližšie vyjadrovať,“ uviedla pre Žilinský Štandard hovorkyňa nemocnice Zuzana Fialová.


Ďalšie články