Víkendový tip: Zájdite si na festival kávy či remeselné trhy a vyrobte si veľkonočné kraslice

KOŠICE - Objavte bohatý kalendár víkendových udalostí v Košiciach a okolí plný zábavy, kreativity a zážitkov. Od festivalu kávy až po veľkonočné trhy a remeselné dielne - pre každého návštevníka je tu niečo zaujímavé.

Veľká Noc Vybrali sme z ponuky podujatí. Ilustračné foto: pexels.com

Festival KÁVA ČAJ ČOKOLÁDA

Dátum a čas: 22. – 23. marec, 10.00 – 18.00 hod.
Miesto konania: Kunsthalle/Hala umenia Košice

Najväčší a jediný Festival KÁVA ČAJ ČOKOLÁDA zavítal do Košíc do jedinečného polyfunkčného priestoru v Kunsthalle/Hale umenia. Budova je jedným zo symbolov starých Košíc a ponúkne nezabudnuteľnú atmosféru súčasného umenia. Tento festival nie je len o ochutnávaní kávy, čaju a čokolády, ale ponúka aj rôzne workshopy, prednášky a ukážky prípravy týchto lahôdok. Návštevníci sa môžu tešiť na interaktívne aktivity a stretnutia s odborníkmi z oblasti gastronómie.

Foto: FB Festival Káva Čaj Čokoláda

Deň otvorených dverí v Komunitnej záhrade na suti

Dátum a čas: 23. marec, 14.00 – 17.00 hod.
Miesto konania: Kisdyho 6, Košice-Sever

Okrem výmeny semien a priesad môžu návštevníci ochutnať skvelý vegetariánsky guláš a dozvedieť sa viac o trvalo udržateľnom záhradníctve. Táto udalosť je výbornou príležitosťou spoznať komunitu a získať nové záhradnícke skúsenosti.

Veľkonočná výstava v Prakovciach

Dátum a čas: 26. marec, 10.00 – 15.00 hod.
Miesto konania: Obecný úrad Prakovce

Na tejto výstave budú vystavené veľkonočné výrobky a dekorácie, ktoré si môžete kúpiť priamo v obci Prakovce. V rámci výstavy budú prezentované tradičné veľkonočné výrobky, ale aj moderné umelecké diela od miestnych tvorcov. Návštevníci môžu využiť túto príležitosť na nákup originálnych darčekov, alebo na jednoduché získavanie inšpirácie pre vlastné veľkonočné zdobenie.

Veľkonočné remeselné trhy v OC Galéria

Dátum a čas: 22. – 27. marec, 10.00 – 18.00 hod.
Miesto konania: OC Galéria


Na týchto trhoch nájdete ručne vyrábané produkty od šikovných remeselníkov, ktoré vytvoria špeciálnu veľkonočnú atmosféru. Návštevníci si môžu teda vychutnať atmosféru starobylých trhov s bohatou ponukou tradičných remeselných výrobkov. Okrem toho budú mať príležitosť stretnúť sa s miestnymi remeselníkmi a získať jedinečné produkty priamo od výrobcov.

Veľkonočný kreatívny workshop na Betliari

Dátum a čas: 23. marec, 13.00 – 16.00 hod.
Miesto konania: Areál nad kostolom, Betliar


Na tomto workshope si deti aj dospelí budú môcť vyrobiť a ozdobiť vlastné kraslice a korbáče. Tento workshop je vhodný pre celé rodiny a ponúka zábavné aktivity spojené s veľkonočnou tematikou. Deti sa môžu naučiť tradičné techniky zdobenia kraslíc a vyrobiť si vlastné veľkonočné dekorácie pod vedením skúsených inštruktorov.

Bábkové predstavenie Lily a Momo

Dátum a čas: 23. marec, 16.30 hod.
Miesto konania: Divadlo na Peróne


Lily a Momo je bábkové predstavenie, ktoré privedie deti do sveta fantázie a poučí ich o dôležitosti priateľstva a úcty k rozdielnostiam. Toto bábkové predstavenie neponúka len zábavu, ale aj dôležité posolstvo o tolerancii a porozumení. Deti budú mať možnosť spoznať nové postavičky a zapojiť sa do interaktívnych scén s ich obľúbenými bábikami.

Fashion KidLab: Móda ako hra

Dátum a čas: 26. marec, 17.00 hod.
Miesto konania: Kasárne Kulturpark, pavilón Echo


V rámci tohto workshopu budú mať deti možnosť vnímať módu ako formu hry a inšpirácie pod vedením módnej návrhárky Jany Polak. Tento workshop pre deti necháva priestor pre ich kreativitu a fantáziu, ktoré môžu spojiť s módnymi trendmi a históriou. Účastníci sa naučia nielen navrhovať a tvoriť, ale aj prezentovať svoje nápady a rozvíjať svoj umelecký zmysel.