Ihrisko na Kysuciach sklamalo rodičov. Čakali viac

KYSUCKÉ NOVÉ MESTO - Kysucké Nové Mesto má konečne nové detské ihrisko. Preliezky medzi Kolárovou a Lipovou ulicou otvorili po takmer trojročnom čakaní. Očakávania verejnosti však ostali nesplnené.

Rozdiel je zrejmý už na prvý pohľad. Rozdiel je zrejmý už na prvý pohľad. Foto: koláž ŽŠ

Mnohí rodičia s deťmi sa na ihrisko tešili, no z výsledku ostali sklamaní. Vizualizácia projektu sľubovala ihrisko plné farieb a rôznorodých herných prvkov, realita je však iná. Ihrisko je sivé, jednoduché a chýbajú mu viaceré prvky, ktoré mesto ľuďom sľubovalo.

Kritika rodičov sa zamerala aj na nedostatočnú ochranu detí. Ihrisko nebude v lete tienené a neposkytne deťom žiadnu ochranu pred slnkom. „Chceme, aby mesto ihrisko dopracovalo podľa pôvodných vizualizácií. Je pre deti chudobné a mesto to predsa zaplatilo z našich daní. Vidieť, že to spravili rýchlo a bez uváženia,“ povedala nám nespokojná mamička Milena, ktorú sme na ihrisku stretli aj s trojročnou vnučkou.

Na ihrisku chýba viacero prvkov, ktoré boli navrhnuté vo vizualizácii projektu. Foto: Žilinský Štandard

Na ihrisku tiež chýba oznam s upozorneniami a výstrahami pre rodičov, ktorý by tu zo zákona mal byť. Mal by upozorňovať predovšetkým na možné zranenia a na bezpečnostné opatrenia.

To, či mesto vyhovie rodičom a ihrisko upraví, je zatiaľ otázne. Redakcia Žilinského Štandardu v tejto súvislosti oslovila aj primátora mesta Mariána Mihaldu. Zaujímalo nás, aké boli finančné odhady na realizáciu projektu a koľko to v skutočnosti stálo.

Mama Lenka z Kysuckého Nového Mesta prišla vyskúšať nové ihrisko. VIDEO: Žilinský Štandard

Podľa zistení Žilinského Štandardu, detské ihrisko plánovala postaviť dohodnutá firma, nakoniec ho však postavili zamestnanci Mestského úradu. Primátor mesta nám však do uzávierky odpovede na otázky neposlal.