Prieskumy naznačujú napínavý súboj

V priebehu posledných dvoch dní pred volebným moratóriom pred druhým kolom prezidentských volieb vyšli štyri prieskumy preferencií od relevantných agentúr. Podľa všetkých bude záverečný súboj o Grasalkovičov palác výnimočne tesný. Rozdiely medzi kandidátmi sú na úrovni štatistickej chyby. Najtesnejší prieskum oddeľuje Korčoka s Pellegrinim len o 0,2 percenta.

MixCollage-03-Apr-2024-03-31-PM-981 Ivan Korčok a Peter Pellegrini. Foto: Dano Veselský/TASR, Peter Pellegrini/FB

Víťazstvo Petra Pellegriniho prognózuje prieskum agentúry FOCUS pre televíziu Markíza, ktorého výsledky zrátali tesne pred utorňajšou finálnou diskusiou, v ktorej výsledky zverejnili.

Predseda Národnej rady SR a strany Hlas by získal 50,8 percenta hlasov, zatiaľ čo jeho protivník Ivan Korčok by presvedčil 49,2 percenta opýtaných.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.