Medzi obeťami tragédie v Spišskom Podhradí je aj dcéra primátora východoslovenského mesta

SPIŠSKÉ PODHRADIE - Sobotňajšia tragédia, pri ktorej autobus zrazil niekoľko ľudí, si vyžiadala tri mladé životy. Veriaci cestovali na stretnutie so spišským diecéznym biskupom Františkom Trstenským. Medzi obeťami je aj dcéra komunálneho politika.

Tragická nehoda v Spišskom Podhradí. Tragická nehoda v Spišskom Podhradí. Foto: Adriána Hudecová/TASR

O život prišla dcéra primátora Starej Ľubovne Ľuboša Tomka. Na sociálnej sieti mu už verejne vyjadril sústrasť jeho kolega, primátor Partizánskeho Jozef Božik. „Myšlienkami sme s rodinami obetí nehody. Išlo o mladých ľudí, ktorí mali celý život ešte pred sebou. Jednou z obetí je aj dcéra môjho kolegu, primátora Starej Ľubovne Ľuboša Tomka. Je mi to veľmi ľúto. Dovoľte mi vyjadriť úprimnú sústrasť rodinám,“ kondoluje na sociálnej sieti Božik.

Mesto Stará Ľubovňa už na sociálnej sieti zmenilo farbu profilu na čiernu a zverejnilo status: „Je smutno a ticho nad Ľubovňou…“

„Toto veľké nešťastie ma nesmierne zasiahlo. Podujatie a program sme zrušili. Bude iba adorácia a svätá omša. Myslím na rodičov a rodiny,“ vyjadril spolupatričnosť s rodinami spišský diecézny biskup František Trstenský.

Kondolenciami na sociálnych sieťach vyjadrili sústrasť s pozostalými viacerí politici vládnej koalície aj opozície. Rovnako aj obaja prezidentskí kandidáti Peter Pellegrini a Ivan Korčok.

Redakcia Prešovského Štandardu vyjadruje rodinám obetí úprimnú sústrasť.