Veľké prepúšťanie na východe. O prácu prídu stovky zamestnancov známej firmy

woman-5653501_1280 Americká spoločnosť AT&T spustila ďalšiu vlnu prepúšťania. Ilustračné foto. Foto: pixabay.com

KOŠICE – Americká telekomunikačná spoločnosť AT&T, ktorá má na Slovensku svoje pobočky v Bratislave a Košiciach hromadne prepúšťa.

Ako informuje denník Sme, tento krok nasleduje po podobných opatreniach spoločnosti IBM a prichádza ako reakcia na nástup umelej inteligencie, ktorá mení požiadavky na pracovnú silu.

AT&T pôsobí na Slovensku cez divíziu AT&T Global Network Services Slovakia a poskytuje širokú škálu služieb od správy a rozvoja sietí až po zákaznícku podporu.

Spoločnosť je súčasťou sektora centier zdieľaných služieb, ktorý sa stal jedným z pilierov slovenskej ekonomiky a zahŕňa aj iné významné firmy ako Dell či Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia.

Prepúšťanie v sektore centier zdieľaných služieb nie je novým javom. Od začiatku pandémie sa počet zamestnancov v tomto sektore značne znížil.

Ako dodáva denník, spoločnosť IBM nedávno oznámila prepustenie 439 zamestnancov vo svojej bratislavskej pobočke, pričom jedným z dôvodov bolo aj zníženie nákladov spojených s nástupom umelej inteligencie.

(sme, kol)


Ďalšie články