Ľudia žijú v strachu. Agresor v meste vyvoláva konflikty, polícia je bezradná

RAJECKÉ TEPLICE - Obyvateľov Rajeckých Teplíc znepokojuje agresívny muž, ktorý sa prechádza po meste, vyhľadáva konflikty a napáda ľudí.

políci,auto Ilustračné foto: FB Polícia SR

Na problém upozornila obyvateľka mesta Ľubica, ktorá sa na sociálnych sieťach podelila o varovanie. „Pohybuje sa tu maskovaný chlap, ktorý je nebezpečný a vyhľadáva konflikty. Dajte si pozor, najmä pri večerných prechádzkach,“ napísala na Facebook.

Podľa našich informácií už malo dôjsť ku konfliktu pri reštaurácii Rybárska bašta, kde napadol dvoch bežcov. Našťastie sa ubránili.

V reštaurácii sa naje, zaplatiť však odmieta

Žilinský Štandard oslovil aj mestskú políciu, ktorá nám prezradila viac. „Áno, v našom meste máme dvoch problémových ľudí, z toho jeden je agresívny. Vieme o ňom. Stalo sa nám už, že vošiel do reštaurácie, najedol sa dosýta a odmietol zaplatiť. Včera dokonca napadol dvoch bežcov, ktorí si vyšli večer zabehať. Našťastie bol jeden z nich fyzicky zdatný a odohnal ho,“ prezradil náčelník mestskej polície Ján Valúch.

Sám sa cíti bezradný. „Pokiaľ naňho nikto nepodá podnet, prípadne trestné oznámenie, nemôžeme s tým robiť nič. Sám mám strach o svoju rodinu, manželka chodí denne vonku so psom. Keď si dovolil napadnúť fyzicky zdatného chlapa, čo sa stane, ak narazí na ženu?“ zdôveril sa so svojimi obavami.

Ľudia sa boja podať trestné oznámenia

Agresívny muž sa do mesta nasťahoval približne pred dvomi mesiacmi. Obyvatelia sa odvtedy boja. Mestská polícia o ňom vie a sleduje ho. Zasiahnuť však nemôže.

O problémovom mužovi vedia dokonca aj štátni policajti, ktorí však čakajú na trestné oznámenie. To však neprichádza. „Minule ho vyhodili z autobusu, pretože si nechcel kúpiť lístok. Keď vystupoval, celou silou hodil sklenenú fľašu do autobusu. Vodič však nechcel nič na mieste riešiť, aby autobus nemal meškanie,“ povedal nám náčelník Valúch.

Viacerí ľudia hovoria, že muž vyzerá ako pod vplyvom drog či omamných látok. Niektorí sa už boja večer vychádzať z domu. Ostáva len dúfať, že muž nikomu nič neurobí.


Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac

ECB vo štvrtok znížila úrokové sadzby. V tomto roku to nemusí byť poslednýkrát. Rozhodnutie Európskej centrálnej banky znížiť úrokové sadzby o 25 bázických bodov bolo podľa prezidentky ECB Christine Lagardovej „jednomyseľné“.

prečítať viac

Výška hrubej minimálnej mzdy v budúcom roku je už známa. Oproti roku 2024 poskočí o 66 eur. Pre tých, ktorí ju zarábajú, by malo ísť o dobrú správu. Môže v tom však byť háčik.

prečítať viac

Dôležitý motor slovenského ekonomického rastu je vraj ohrozený. Peniaze z európskych fondov majú mamutí podiel na slovenských verejných investíciách.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac