Video: Za tento gól dostane Slafkovský štvrť milióna dolárov. A zrejme ho uvidíme aj v Česku

Montreal Canadiens - Philadelphia Flyers

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský zaznamenal gól a asistenciu za Montreal, ktorý prehral s Detroitom 4 : 5. Ide o dvadsiaty gól v tejto sezóne a dostane zaň odmenu vo výške rozprávkových 250-tisíc dolárov.

Montreal vyhrával v 31. minúte 3 : 1, hosťom sa však podarilo vrátiť sa do hry. Predĺženie im zabezpečil päť sekúnd pred koncom David Perron a jediný nájazd premenil Patrick Kane. Jeho tím ukončil základnú časť s rovnakým počtom bodov ako Washington (91), má však na konte o päť víťazstiev menej a obsadil tak deviate miesto.

Slafkovský najprv asistoval Coleovi Caufieldovi, ktorý zvýšil na 3 : 1 a v 53. minúte sám upravil na priebežných 4 : 3. Zasadil tak svoj 20. gól v sezóne.

Dvadsaťročný krídelník pokoril v tomto ročníku hranicu 50 bodov za 20 gólov a 30 asistencií. Slafkovský je piatym hráč Canadiens vo veku 20 rokov alebo menej, ktorý zaznamenal 20 gólovú sezónu. Vďaka tomu sa teší aj z bonusu 250-tisíc amerických dolárov.

„To je drahý gól. Áno, je to veľmi fajn a som za neho šťastný,“ uviedol najvyššie draftovaný hráč roku 2022 s úsmevom pre zámorské média. Ďalšími, ktorým sa podarilo dosiahnuť túto métu sú Guy Lafleur (29 gólov v sezóne 1971/72), Stephane Richer (21 v 1985/86 a 20 v 1986/87), Mario Tremblay (21 v 1974/75) a Bernie Geoffrion (20 v 1951/52).

„Je skvelé byť tu a získať tieto skúsenosti. Začiatok sezóny som nemal dobrý, ale stále je to o pracovaní na sebe. Dôležité je zostať sústredený a tvrdo pracovať. Potom prídu aj body a som šťastný, že postupne prišli,“ uviedol Slafkovský.

Vyjadril sa aj k práci trénera Martina St. Louisa: „On je skvelý aj mimo ľadu. Jeho myšlienky a všetko okolo, takého trénera nemáte často. Hovorí nám veci a keď ich robíme, vidíme, že to funguje.“

Slafkovský si zrejme zahrá za Slovensko na nadchádzajúcom svetovom šampionáte v Česku. Nasvedčujú tomu niektoré nedávne výroky predstaviteľov slovenského hokeja. Túto informáciu zároveň na sieti X potvrdil uznávaný kanadský novinár Bob Engels.

(dak)


Ďalšie články