Londýnsky súd povolil vydanie Daniela Bombica na Slovensko

Snímka obrazovky 2023-09-15 105421 Daniel Bombic. Foto: reprofoto Facebook

Londýnsky súd rozhodol o vydaní extrémistu Daniela Bombica, známejšieho pod pseudonymom Danny Kollár, na Slovensko. Bombic je trestne stíhaný pre extrémizmus či nebezpečné elektronické obťažovanie. Vydané sú naňho tri medzinárodné zatykače.

„Podľa mojich informácií súd rozhodol v prospech slovenských autorít a Daniela Bombica vydal na Slovensko,“ informoval najprv na základe neoficiálneho „spoľahlivého“ zdroja novinár Martin Hodás. Na Hodásove tvrdenia upozornil denník Sme.

Verdikt neskôr potvrdil aj sám Bombic. „Som vydaný, prehral som proces,“ napísal na sociálnej sieti X. Vo svojich ďalších vyjadreniach na sociálnych sieťach po súdnom konaní nespomenul, či sa plánuje odvolať. Rozhodnutie súdu zatiaľ nie je právoplatné.

„V prípade právoplatného rozhodnutia o vydaní by musela polícia eskortovať Bombica z Londýna na Slovensko. Keďže muž je stíhaný aj za extrémizmus, s najväčšou pravdepodobnosťou by o jeho väzbe následne rozhodoval Špecializovaný trestný súd na to určený,“ píšu Aktuality.

Bombic svoje publikum oslovuje prostredníctvom viacerých sietí, okrem iných cez YouTube alebo Telegram, kde je najsledovanejším Slovákom vôbec.

Bombic sa nedávno dostal do širšej mediálnej pozornosti v súvislosti s diskusiou, v ktorej sa ocitol spolu s ministrom vnútra Matúšom Šutajom Eštokom (Hlas). Šéf silového rezortu za to čelil kritike od opozície, prevažne liberálnych žurnalistov či mimovládnych organizácií.

V posledných týždňoch médiá informovali o viacerých dôkazoch extrémistických prejavov Dannyho Kollára. Denník SME napríklad publikoval zábery hajlujúceho Bombica, ktorý spieval neonacistické piesne.


Ďalšie články