Bratislavský majáles ponúkne niekoľko prekvapení. Čím ohúri návštevníkov?

BRATISLAVA – Mestský open air festival Bratislavský majáles sa bude konať 3. a 4. mája na Tyršovom nábreží, od roku 2008 otvára sezónu bratislavských kultúrno-spoločenských podujatí pre širokú verejnosť. Aj počas 15. ročníka bude na festivale vstup voľný.

344859213_6129516520429396_9210869316434674566_n Skupina Hex bude jeden z ťahákov festivalu. Foto: Bratislavský majáles

Tradičný Bratislavský majáles organizuje rovnomenné občianske združenie v spolupráci s magistrátom hlavného mesta, mestskými organizáciami, Zastúpením Európskej komisie a reklamnými partnermi.

Medzi najväčšie lákadlá budú patriť koncerty slovenských interpretov. Kým piatok bude patriť hudobným štýlom reggae, hip-hop, punk v podaní Medial Banana, AMO, Berlin Manson, The Curly Simon, Xing, v sobotu vystúpia pop stálice Hex, Jana Kirschner, Le Payaco, Puding pani Elvisovej a začínajúca speváčka Faye.

Návštevníci sa môžu zúčastniť diskusnej časti podujatia Zóna Európa, kde sa bude hovoriť vážnejšou a zábavnejšou formou o témach ako okrúhle 20. výročie Slovenska v Európskej únii alebo o voľbách do Európskeho parlamentu. V diskusnom fóre Café Európa priblížia pozvaní hostia obliekanie a stravovanie.

Oddychová OLO Zóna bude k dispozícii počas celého trvania festivalu, kde sa bude dať usadiť do pohodlného ležadla alebo si s priateľmi zahrať stolný futbal. Najväčšou atrakciou bude smetiarske auto.   

BVS Zóna pripravila pre deti a rodičov zaujímavé ukážky montáže vodovodnej zostavy s použitím tradičného aj moderného spôsobu vrátane rezania a skladania vodovodného potrubia, ako aj prezentáciu techniky, a to dvoch áut určených na čistenie kanalizácie.

Organizátori pripravili program pre deti, ktoré sa môžu tešiť na predstavenia Divadla na hojdačke, Divadla SpozaVoza, Divadla Edudrama, Divadla Trieska & Lukáš Tandara.

Bratislavský majáles bol v posledných rokoch známy prehliadkou aktuálnej medzinárodnej gastro ponuky a nebude tomu inak ani počas aktuálneho ročníka.

Food Zóna ponúkne rozmanité jedlá v takmer 40 stánkoch od klasiky cigánskej pečienky, klobások, grilovaných rebierok, langošov, cez slovenské špeciality bryndzové halušky, strapačky, trdelník, podpecník, po exotickejšiu indickú, tureckú či francúzsku kuchyňu.

Okrem toho si na svoje prídu aj milovníci vína a piva.


Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac

ECB vo štvrtok znížila úrokové sadzby. V tomto roku to nemusí byť poslednýkrát. Rozhodnutie Európskej centrálnej banky znížiť úrokové sadzby o 25 bázických bodov bolo podľa prezidentky ECB Christine Lagardovej „jednomyseľné“.

prečítať viac

Výška hrubej minimálnej mzdy v budúcom roku je už známa. Oproti roku 2024 poskočí o 66 eur. Pre tých, ktorí ju zarábajú, by malo ísť o dobrú správu. Môže v tom však byť háčik.

prečítať viac

Dôležitý motor slovenského ekonomického rastu je vraj ohrozený. Peniaze z európskych fondov majú mamutí podiel na slovenských verejných investíciách.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac