Solák nevie vysvetliť, ako uniklo video Cintulu a jeho občiansky preukaz

Vedenie Prezídia Policajného zboru netuší, ako uniklo video so zadržaným strelcom Jurajom Cintulom. Muži zákona predpokladajú, že ho natočil policajt.

Brífing prezidenta Policajného zboru ¼ubomíra Soláka oh¾adom výhražných e-mailov, ktoré dnes dostali niektoré stredné školy na Slovensku Ľubomír Solák: Martin Baumann/TASR

Polícia neposkytla bližšie informácie o streľbe na premiéra Roberta Fica v Handlovej, pretože na vyšetrovanie tejto udalosti generálna prokuratúra uvalila embargo. Viceprezident policajného zboru Ivan Hapšták na štvrtkovej tlačovej konferencii uviedol, že vyšetrovanie úkladnej vraždy patrí do gescie Generálnej prokuratúry SR a médiá vyzval, aby tam smerovali svoje otázky.

Prezident Policajného zboru Ľubomír Solák skonštatoval, že od incidentu v Handlovej narástol počet hrozieb vo virtuálnom priestore. „Snažíme sa identifikovať ľudí, ktorí podporujú čin, ktorý sa stal včera,“ povedal Solák s dôvetkom, že muži zákona musia spracovať veľké množstvo informácií.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.