Zdá sa, že mnohí Rusi si na vojnu privykli

Zdá sa, že mnohí Rusi si na vojnu, ktorá trvá už tretí rok, privykli. Západné sankcie spôsobili len málo hospodárskych ťažkostí. A „víťazstvo“ sa skloňuje čoraz viac.

Slovo „víťazstvo“ je premietané na obrovských LED obrazovkách pozdĺž hlavných križovatiek a diaľnic a napísané na červených vlajkách, ktoré vejú vo vetre. Je viditeľné na výstave západných zbraní zničených na ukrajinských bojiskách a privezených späť do Moskvy ako vojnové trofeje.

„Spoločne zvíťazíme!“ povedal Vladimir Putin na svojej inaugurácii minulý týždeň po tom, ako získal piate prezidentské obdobie.

Viac o tom, aký vplyv má víťazný postoj na civilistov, sa dočítate v reportáži:


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac