Garáže okamžite miznú z trhu a záujem o ne stále rastie. Prečo zainvestovať do ich kúpy

garហnama¾ované obrazy matka diea koèík graffiti sprejovanie Popradské garáže. Ilustračná foto: Oliver Ondráš / TASR

V časoch skutočne nízkych úrokových sadzieb na hypotékach si mnohí ľudia prilepšili práve investíciou do nehnuteľnosti, ktorú následne prenajali, prípadne ju neskôr so ziskom predávali. Nie sú to však len byty či domy, ktoré vedia zlepšiť rodinný rozpočet. Dopyt neustáva ani po garážach.

Trh má záujem si tieto špecifické nehnuteľnosti nielen zadovážiť, ale i prenajať. Aktuálne nájdete na jednom z najnavštevovanejších realitných portálov Nehnuteľnosti.sk pri vyhľadaní kľúčového slova garáž viac ako tisíc ponúk. K 17. máju je pritom na predaj 777 objektov, necelých tristo je ponúk na prenájom.

Pri filtrovaní od najlacnejšej ponuky však zistíte, že v prvej desiatke ponúk sú tie za jedno euro, evidentne ide v skutočnosti o cenu dohodou. No a figurujú tu aj nehnuteľnosti, ktoré by ste v tejto kategórii nečakali – parkovacie miesta. Záujemcovia nájdu dokonca aj prenájom spevnených plôch či celých parkovísk.

Prvá ponuka s reálne uvedenou cenou je prenájom garáže za 48 eur. V detaile ponuky sa dozviete, že je stanovená podľa rozlohy a cena na štvorec je tri eurá a nachádza sa v piešťanskom okrese. Samozrejme, ceny naprieč Slovenskom sa líšia.

Čo sa týka kúpy, najlacnejšiu zoženiete v Detve, a to za 2 200 eur. Háčik je v tom, že si ju potrebujete odviezť a niekde aj umiestniť. O tristo eur viac zaplatíte za garáž na pozemku mesta Handlová s rozlohou dvadsať štvorcových metrov.

Najdrahšia na portáli je 75 štvorcových metrov veľká novostavba garáže v Žiline s cenou takmer 160-tisíc eur. Za dvoj- či trojgaráže záujemca aktuálne zaplatí sumu, za ktorú si v menších mestách zadovážite byt. Cena je napríklad pri ponuke v Myslave pri Košiciach rovných 75-tisíc za 55 štvorcových metrov, na ktorých stoja tri samostatné garáže.

Záujem o garáže výrazne narastá


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami