Dankovi sa do Prezidentského paláca nechce ísť. Čaká na odkaz od Fica

Spoloèné vyhlásenie prezidentky a novozvoleného prezidenta k spoloèenskej situácii po vèerajšom útoku na premiéra Roberta Fica Peter Pellegrini, Zuzana Čaputová. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Stretnutie lídrov parlamentných strán v Prezidentskom paláci sprevádzajú pochybnosti. Nateraz nie je isté, či tam na budúci utorok všetci prídu. Prinajmenšom líder SNS Andrej Danko nie je naklonený stretnutiu s prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Šéf SNS čaká, čo povie Smer. Najsilnejšia vládna strana však odpoveď ešte nemá.

Po atentáte na predsedu vlády Roberta Fica súčasná hlava štátu Čaputová a novozvolený prezident Peter Pellegrini spoločne oznámili, že pozvú do Prezidentského paláca predsedov všetkých parlamentných strán. Snahou je upokojiť situáciu a odmietnuť násilie. Zároveň vyzvali všetky politické strany, aby na istý čas prerušili alebo utlmili politické aktivity pred voľbami do Európskeho parlamentu.

Pellegrini vysvetľoval, že kampaň so sebou prirodzene prináša aj konfrontáciu, vyhraňovanie a vzájomné obviňovanie sa politikov. Podľa neho konfrontácie sú to posledné, čo Slovensko potrebuje. Preto poprosil o prerušenie či utlmenie predvolebnej kampane, kým sa situácia upokojí a bude známe viac o vyšetrovaní streľby na premiéra.

Opozícia na schôdzku kývla


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami