V Nemecku navrhli zostreľovať ruské rakety z územia Slovenska. Blanárov rezort reaguje

Člen nemeckého obranného parlamentného výboru vyzýva na to, aby jeho krajina bránila ukrajinské nebo aj z územia Slovenska. Ide o Joea Weingartena, poslanca za stranu SPD kancelára Olafa Scholza. Návrh, ktorý by z našej krajiny mohol spraviť bojujúcu stranu, má v tamojšej koalícii širšiu podporu.

profimedia-0865880835 Systém protivzdušnej obrany Patriot v službách nemeckej armády. Foto: Profimedia.sk

Rozhodujúca je podľa vyjadrení poslanca pre magazín Spiegel ochota západných susedov Ukrajiny spolupracovať. „Takúto podporu a participáciu musíme presadzovať u bezprostredných susedov Ukrajiny, najmä v Poľsku, na Slovensku a v Maďarsku,“ povedal.

„V súčasnej vojenskej situácii považujem za potrebné a zodpovedné rozmiestniť nemecké protilietadlové raketové jednotky na území NATO na hranici s Ukrajinou s cieľom chrániť vzdušný priestor nad západom Ukrajiny – napríklad systémami Patriot,“ doplnil Weingarten v rozhovore.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.