Godzone zaplnil športovú halu. Na konferencii bol nuncius Nicola Girasoli aj populárny kňaz z USA

Godzone konferencia 2024 . Foto: Godzone Godzone konferencia 2024 . Foto: Godzone

BANSKÁ BYSTRICA – Tisícky Slovákov aj zahraničných návštevníkov sa stretli v Športovej hale Dukla v Banskej Bystrici, kde sa počas piatku a soboty uskutočnila trinásta Godzone konferencia pod názvom Spolu.

Godzone konferencia je kresťanským evanjelizačným podujatím, ktoré ponúka program plný chvál, modlitieb, prednášok a diskusií. Stretávajú sa na nej ľudia všetkých vekových kategórií – od detí a teenagerov cez mladé rodiny až po seniorov.

Godzone konferencia 2024 . Foto: Godzone

Organizátori veria, že konferencia pomôže ľuďom nájsť spoločné smerovanie a žiť život v jednote a spolupráci.

„My, ako Godzone projekt nechceme viazať ľudí na seba, ale chceme ich povzbudiť,“ uviedol Július Slovák, riaditeľ projektu Godzone.

Hľadanie jednoty v individualistickej spoločnosti

„Téma Spolu rezonuje v dianí toho, čo zažívame v spoločnosti a v dobe, v ktorej žijeme. Celosvetovo majú ľudia tendenciu žiť veľký individualizmus – myslieť iba na seba a sami sa chcú prebojovať životom a ťažkosťami. Ako Cirkev a Boží ľud sme pozvaní byť jedným telom, aby sme žili spolu aj spolu tie problémy riešili,“ objasnil riaditeľ projektu.

„My sme túto oblasť zjednotenia niesli stále v srdci od počiatku Godzone projektu, ktorý nemá svoje členstvo. Je tu preto, aby podporil veci, ktoré na Slovensku a v Česku existujú. Očakávania z konferencie sú, aby ľudia z tohto miesta odišli do svojich domov a spoločenstiev a tam pokračovali v myšlienke budovania života Božieho kráľovstva,“ dodal Július Slovák na záver.

Americká aj talianska návšteva

Hlavnými hosťami Godzone konferencie v Banskej Bystrici v dňoch 17. a 18. mája boli katolícky kňaz Patrick Gonyeau zo Spojených štátov amerických a apoštolský nuncius na Slovensku Nicola Girasoli.

Patrick Gonyeau je súčasťou Encounter Ministries – katolíckej komunity z Michiganu, ktorá sa snaží o šírenie moci Ducha Svätého vo svete. Vo svojej službe zažil prielom a obrovský nárast uzdravení, a preto modlitbou za uzdravenie slúžil aj na Godzone konferencii.

Prítomní pred ním na mieste tvrdili, že sa ich Boh po jeho modlitbe dotkol a uzdravil ich fyzické zranenia či psychické traumy.

Mons. Nicola Girasoli priniesol ako apoštolský nuncius na konferenciu svoje bohaté skúsenosti a pohľad na univerzálnu Cirkev a poslucháčom objasnil tému jednoty a spoločenstva.

Godzone konferencia 2024, Patrick Gonyeau. Foto: Godzone

Atmosféru spoločenstva a jednoty vytvárali známe kresťanské kapely, ako ESPÉ, Timothy, Godzone Worship, Alive a Augustín & Puer Dei. Ich hudba sprevádzala spoločné modlitby a chvály, čím prispievala k hlbšiemu prežívaniu duchovného zážitku.

Medzi vystupujúcimi rečníkmi boli aj Slováci Július Slovák či Jozef Mihok.

Detská konferencia

Aj tento rok organizátori mysleli i na najmladších účastníkov a pripravili Detskú konferenciu pre deti od 6 do 12 rokov. Program zahŕňal divadelné predstavenia, detské chvály, súťaže a pútavé príbehy, ktorých cieľom bolo priblížiť deťom Boha hravou a zrozumiteľnou formou.

Godzone konferencia 2024 . Foto: Godzone

Účastníci mali z konferencie radosť

„Odchádzam opäť s novou energiou a odhodlaním pokračovať v budovaní Božieho kráľovstva vo svojom živote,“ usmiala sa účastníčka Eva z východného Slovenska.

Mária vyjadrila svoj pozitívny názor na konferenciu a vysvetlila, že sa tu cíti ako doma medzi svojou kresťanskou rodinou, pričom dodala, že Boh ju uzdravil od fyzickej bolesti ramena.

Godzone Detská konferencia 2024. Foto: Godzone

„Toto som vo svojom uponáhľanom živote potreboval – nájsť pokoj. Viac k tomu nemám čo dodať,“ uviedol účastník Matúš. Svoje pocity opísali aj rodičia dvoch detí: „Veľmi sa tešíme, že tu môžeme byť. Na Godzone sa snažíme chodiť stále, keď nám to deti a povinnosti dovolia. Vieme sa tu ponoriť do intímnej modlitby a načerpať neuveriteľnú silu a radosť.“

Godzone konferencia 2024 . Foto: Godzone


Ďalšie články
Kočnerov prokurátor Palovič vyviazol z disciplinárky, jeho prípad úplatku sa naťahuje

Kočnerov prokurátor Palovič vyviazol z disciplinárky, jeho prípad úplatku sa naťahuje

Prípad prokurátora Bystríka Paloviča, ktorý si podľa obžaloby pýtal úplatok v kauze Carlton, po šiestich rokoch stále nemá vytýčený ani termín pojednávania. Medzitým však čelil disciplinárnemu stíhaniu, v ktorom sa rozhodlo, že zostane prokurátorom, pretože na jeho úplatkársky prípad sa hľadí pod optikou prezumpcie neviny. Tento prípad sa...