Čarovné oslavy MDD: bezplatné lístky na Rozprávkovú električku a bohatý program

rozprávková električka Rozprávková električka bude robiť deťom radosť už tretí rok. Foto: Facebook Dopravný podnik mesta Košice, a. s.

KOŠICE – Košice sa opäť tešia na tradičné oslavy Medzinárodného dňa detí, ktoré aj tento rok prinesú pre najmenších a ich rodičov výnimočný zážitok. V sobotu 1. júna 2024 bude na trase linky č. 2 premávať Rozprávková električka Vario č. 807 so zaujímavým polepom.

Rozprávková električka vyrazí na svoju trasu o 13.00 hod. a bude premávať až do 18.00 hod. Pre všetky deti pripravili organizátori aj sladké prekvapenie. „Táto akcia sa koná už po tretíkrát, čím sa stáva peknou tradíciou osláv MDD v Košiciach od roku 2022,“ skonštatovala hovorkyňa Dopravného podniku mesta Košice Vladimíra Bujňáková.

Trasa a harmonogram električky

Rozprávková električka bude premávať na trase Havlíčkova – Staničné námestie a späť podľa osobitného cestovného poriadku. „Preprava je počas akcie pre všetkých bezplatná,“ doplnila Bujňáková.

Tento rok bude trasa pripomínať linku č. 6, ktorá prechádza prakticky cez celé mesto. Podobné podujatia sú často smerované práve na túto linku, čím sa stáva akousi neodmysliteľnou súčasťou osláv.

Harmonogram Rozprávkovej električky. Foto: Facebook Dopravný podnik mesta Košice, a. s.

Čítanie pre všetky deti

V Babičkinej električke bude počas osláv MDD pod vedením zamestnancov Knižnice pre mládež mesta Košice prebiehať aj rozprávkové čítanie, ktoré sa uskutoční na Hlavnej ulici od 16.00 do 18.00 hod.  

Okrem čítania na Hlavnej ulici si knižnica pripravila aj zážitkové čítanie Jána Pochaniča v LitParku na Kukučínovej 2, ktoré sa uskutoční o 15.30 hod. aj tvorivé dielne, a to od 13.00 do 17.00 hod.

Čítanie v električke je venované všetkým deťom. Foto: Facebook Knižnica pre mládež mesta Košice

Program v historickej električke T1

Súčasťou osláv bude aj historická električka T1 č. 203, ktorá bude od 16.00 do 18.00 hod. odstavená na Hlavnej ulici pri Historickej radnici.

„Električka bude otvorená pre širokú verejnosť, bude sa v nej konať aj sprievodný program pre deti pod vedením zamestnancov DPMK a Knižnice pre mládež mesta Košice,“ povedala Bujňáková.

Historická električka vyráža na linku č. 2. Foto: imhd.sk

Po skončení akcie si bude môcť verejnosť historické vozidlo pozrieť aj ako statický exponát počas konania podujatia Art Film Fest Košice 2024.

Jubilejný 30. ročník Art Film Festu, ktorý sa v Košiciach koná od 21. do 28. júna, ponúkne viac ako 150 filmových premietaní v troch súťažných a viacerých nesúťažných kategóriách.


Ďalšie články
Kočnerov prokurátor Palovič vyviazol z disciplinárky, jeho prípad úplatku sa naťahuje

Kočnerov prokurátor Palovič vyviazol z disciplinárky, jeho prípad úplatku sa naťahuje

Prípad prokurátora Bystríka Paloviča, ktorý si podľa obžaloby pýtal úplatok v kauze Carlton, po šiestich rokoch stále nemá vytýčený ani termín pojednávania. Medzitým však čelil disciplinárnemu stíhaniu, v ktorom sa rozhodlo, že zostane prokurátorom, pretože na jeho úplatkársky prípad sa hľadí pod optikou prezumpcie neviny. Tento prípad sa...
123 dní do volieb v USA. Trump v uniknutom videu tvrdí, že Biden je rozbitý a nahradí ho Harrisová

123 dní do volieb v USA. Trump v uniknutom videu tvrdí, že Biden je rozbitý a nahradí ho Harrisová

Americký portál Daily Beast zverejnil uniknuté video, na ktorom republikánsky exprezident Donald Trump sediac v golfovom vozíku opisuje svoje dojmy z debaty s prezidentom Joeom Bidenom v televízii CNN. Označil ho za „zlomenú hromadu s***iek“, podľa neho ho Demokratická strana nahradí viceprezidentkou Kamalou Harrisovou. „Proste skončil, viete – v tejto súťaži končí,“ hovorí...