Menopauza v dvadsiatke. Nová štúdia o transhormónoch varuje pred vážnymi následkami

Väčšina žien, ktoré sa identifikujú ako muži a užívajú mužské hormóny, trpí závažnými vedľajšími účinkami. Naznačuje to štúdia, ktorú tento rok v apríli uverejnila uznávaná akademická publikácia. Píše sa v nej aj to, že testosterón v rámci "transterapie" mladým ženám spôsobuje zdravotné problémy, aké sa bežne vyskytujú až po menopauze.

"transmuž" Ilustračný obrázok. Zdroj: Canva.com

Neschopnosť udržať moč, časté močenie, pomočovanie. Až 87 percent respondentiek trpelo podobnými problémami močového ústrojenstva, napísal denník Telegraph.

K tým sa pridali aj črevné ťažkosti, ktoré malo 74 percent žien. Patrila medzi ne aj neschopnosť zadržať stolicu či črevné plyny, alebo naopak zápcha. Až 53 percent respondentiek v dôsledku užívania testosterónu zažilo sexuálnu dysfunkciu.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.