Deň v skratke: Otočka s národnou nemocnicou, ochrana opozičných politikov, súd s Trumpom

Vláda v stredu odsúhlasila zásadnú zmenu v prístupe k dostavbe a výberu lokality pre koncovú nemocnicu v Bratislave. Stáť bude v Ružinove a mala by vzniknúť rekonštrukciou ružinovskej nemocnice a dobudovaním novej v priestore zimného štadióna. Nemocnica by mala mať kapacitu 1 015 lôžok a dokončená by mala byť najneskôr do konca roka 2032. 

Americký prezidentský kandidát Donald Trump, New York, 25. apríl 2024. Zdroj: Profimedia Americký prezidentský kandidát Donald Trump v New Yorku. Zdroj: Profimedia

Upustenie od výstavby v Lamači vyvolalo kritické reakcie časti opozície, či Lekárskeho odborového združenie (LOZ). To dnes vo vyhlásení ostro vystúpilo voči rozhodnutiu exekutívy.

Na svojom rokovaní vláda potopila roky pripravovaný projekt Národnej nemocnice Rázsochy, aj keď je v najviac rozpracovanej podobe a podľa analýzy vypracovanej ešte počas tretej vlády Roberta Fica, boli Rászochy jednoznačne vyhodnotené ako najlepšie miesto na výstavbu národnej nemocnice. Podľa medializovaných informácií ministerka Zuzana Dolinková rozhodnutie nestavať pripravené Rázsochy spravila na základe analýzy financovanej finančnou skupinou Penta, dnes aj na základe tejto analýzy rozhodla vláda, píše Lekárske odborové združenie.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami