Tipy na víkend: do Trenčína zavíta česká hudobná diva, na deti čaká nezabudnuteľná oslava

TRENČÍN – Ak ste sa ešte nestihli rozhodnúť ako využiť voľné víkendové dni, máme pre vás niekoľko zaujímavých tipov, ktoré by sa vám mohli páčiť.

34372Tipy na víkend: do Trenčína zavíta česká hudobná diva, na deti čaká nezabudnuteľná oslava6295_787802499438618_7058777437468250203_n Mierové námestie v Trenčíne. Foto: KIC Trenčín

Deň detí v zoo Bojnice – 1. 6. 2024, Bojnice

Už viete, kde strávite prvú júnovú sobotu? Národná zoologická záhrada Bojnice pri príležitosti Medzinárodného dňa detí pripravila pre našich najmenších špeciálne prekvapenie. Deti od 4 do 15 rokov zaplatia za vstup 1 euro.

A nezabudnite sa tiež zastaviť na kus reči s ošetrovateľom. Na vybraných miestach a v určených časoch sa budete môcť stretnúť s ošetrovateľmi, ktorí vám porozprávajú o niektorých zvieratách v zoo.

Deň detí v Trenčíne – 1. 6. 2024, 14:00 až 18:00, Lesopark Brezina, Trenčín

V areáli Čerešňového sadu a Tarzanie čaká na všetky deti deň plný zábavy, ale aj športových a tvorivých aktivít. Chýbať nebudú hasiči, smetiarske auto či zvieracia farma. Tešiť sa môžete na vystúpenia chodúliarov a klaunov, naučíte sa aj niečo z cirkusového umenia.

Prístup na Brezinu je možný z viacerých strán, pohodlne sa sem dostanete aj s kočíkmi alebo na kolobežkách a bicykloch, premávať bude turistický vláčik Matúš Čák. Využite práve tieto možnosti a spojte oslavu Dňa detí aj s peším výletom. Parkovanie na Brezine je značne obmedzené. 

Vstup na podujatie je zdarma.

Prechádzky mestom so sprievodcom: Obchodná akadémia – 1. 6. 2024, 16:00, KIC, Trenčín

Funkcionalistická budova školy je dielom významného architekta Ferdinanda Silbersteina Silvána. Škola pôvodne niesla názov Československá obchodná škola a mala pripravovať študentov na prácu v obchode, priemysle, na úradoch aj v bankách.

Viete, kde sa nachádzalo pôvodné sídlo školy, prečo vzniklo kuratórium školy, aké malo funkcie a z akého dôvodu začal prvý školský rok až na konci októbra 1919?

Vstupné: 2,50 eura dospelí, 1 euro deti od 6 rokov. Predpredaj v KIC Trenčín. Sprevádza Zuzana Novodvorská, trvanie prechádzky je 1,5 h. Trasa prechádzky nie je bezbariérová.

Muzikál Maminy – 1. 6. 2024 a 2. 6. 2024, 19:00, Posádkový klub, Trenčín

Prvorodička Amy, ambiciózna právnička Brooke, sarkastická matka piatich detí Barb a slobodná matka Tina. Tieto štyri matky sa stretnú na predpôrodnom večierku a spoločne zdieľajú útrapy a radosti materstva. Materstvo je totiž jazda na emocionálnej horskej dráhe, kde narodenie dieťaťa je len začiatok. Pretože byť mamou je poslanie na celý život.

Komediálny muzikál Maminy (v originále Motherhood – The Musical) sa prvýkrát predstavil divákom v USA v roku 2010 a počas niekoľkých rokov si získal srdcia divákov po celých Spojených štátoch, v Austrálii, ako aj v Peru a Venezuele. Divadlo Lucie Bílé v Prahe uviedlo muzikál v preklade Adama Nováka v českej premiére 21. septembra 2022.

Lucie Bílá účinkuje v úlohe slobodnej matky Tiny v muzikáli Maminy bez alternácie. Hrajú: Lucie Bílá, Iva Pazderková/Kateřina Pechová/Michaela Zemánková, Markéta Poulíčková/Markéta Schimmerová Procházková, Pavlína Ďuriačová/Tereza Hálová.

Vstupenky v predaji na pokladni Kultúrno-informačného centra Trenčín.

Deň detí v zoo Bojnice. Zdroj: zoo Bojnice
Deň detí v Trenčíne. Zdroj: KIC Trenčín
Prechádzky mestom so sprievodcom. Zdroj: KIC Trenčín
Muzikál Maminy. Zdroj: KIC Trenčín

Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac