Tip na víkend: vyrazte si na cyklovýlet do rozária, užite si kempovanie, koncert či akčné ženy

KOŠICE - Aj tento víkend sa môžete tešiť na podujatia, ktoré vás vytiahnu z domu. Prvý júnový deň sa spája s oslavami Medzinárodného dňa detí, no vychutnať si môžete aj kempovanie a grilovačku v prírode, cyklovýlet do rozária či ďalšie zaujímavé podujatia. Ponúkame vám prehľad nadchádzajúcich akcií, ktoré si nenechajte ujsť.

deň detí Kempovať v prírode môže predstavovať príjemný únik z mestského ruchu. Ilustračné foto: freepik.com

Akčné ženy – stretnutie v ženskom kruhu

Dátum: 31. máj 2024, čas: 16.00 – 20.00 hod.
Miesto: Kasárne/Kulturpark, budova Bravo, Kukučínova 2
Vstupné: 14 eur

Stretnutie so zaujímavými ženami a ich príbehmi, ktoré vám prinesie množstvo inšpirácie a kontaktov na podnikanie. Tešiť sa môžete na talkshow so spíkerkami, darčeky, tombolu a networking. Nezmeškajte večer plný motivácie a pozorností.

Cyklovýlet z Košíc do Rozária u Bohušov

Dátum: 1. jún 2024, čas: 10.00 hod.
Miesto: stretnutie na sídlisku Nad Jazerom na cyklochodníku pri splave

Organizátori podujatia pozývajú všetkých cyklistov na cyklovýlet z Košíc do Rozária u Bohušov v obci Nižná Myšľa cez Eurovelo 11 (mimo ciest). Ide o jediné rozárium na východnom Slovensku, ktoré v tomto období ponúka krásny pohľad na rozkvitnuté záhony ruží. Účasť je zdarma, dobrovoľné vstupné do Rozária je vítané ako podpora majiteľov. Trasa je nenáročná a vhodná pre deti.

Deň detí na Alpinke

Dátum: 1. jún 2024, čas: 13.00 – 17.00 hod.
Miesto: Alpinka, Košice

Osláviť Medzinárodný deň detí môžete aj na Alpinke v prírode. Čaká vás program plný hier a zábavy, vrátane zábavnej vedy s Vedeckým brlohom, pretekov v šliapacích kárach, kvízu a výhier, súťaží v spoločenských hrách, čapovanej kofoly a mnohých ďalších atrakcií. Podujatie je verejné a vstup je zdarma pre všetkých.

Koncert La GIOIA v Košiciach

Dátum: 1. jún 2024, čas: 18.00 hod.
Miesto: Technická univerzita, Aula Maxima, Košice

Na podporu projektu Respitného centra v Dolnom Smokovci pripravuje Spišská katolícka charita v spolupráci s pop-operným zoskupením La GIOIA a ďalšími partnermi sériu koncertov. Výťažok z nich bude využitý na dofinancovanie výstavby respitného centra. Koncert speváckeho tria bude kombinovaný s modernou holografickou technológiou a tanečníkmi SZUS Viva z Košíc. Podujatie moderuje Andrea Pálfy-Belányiová.

TO SME MY 2024 – tanečná show

Dátum: 2. jún 2024, čas: 14.00 – 16.00 hod.
Miesto: Kunsthalle/Hala umenia, Rumanova 1, Košice
Vstupné: 20 eur/VIP 25 eur

Na všetkých milovníkov dobrej hudby a tanca, ale aj na budúcich tanečníkov čaká skvelý zážitok spojený s krásnou emóciou, vytvorenou talentovanými mladými ľuďmi. Predstavenie plné tanca, hudby, profesionálnej produkcie, zábavy a svetelných efektov.

Deň detí – BARCA FAMILY CAMP

Dátum: 1. jún 2024, čas: od 9.00 hod.
Miesto: Resort Barca, Košice
Vstupné: 30 eur/osoba

Príďte si užiť nezabudnuteľný Medzinárodný deň detí plný zábavy a dobrodružstva v Resorte Barca. Celodenný program zahŕňa aktivity ako preťahovanie lanom, hľadanie pokladu, futbal, nafukovací hrad, kino pod hviezdami a mnoho iného. V cene je domáci guláš a večerná grilovačka v štýle „urob si sám“. Stanovanie je k dispozícii priamo v Campe Route E58. Lístky sú dostupné v Reštaurácii Barca.


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac