Ak zamestnanci Markízy vstúpia do ostrého štrajku, s vysielaním jej pomôže česká Nova

Ak by zamestnanci televízie Markíza prešli do ostrého štrajku, mohla by ich vo vysielaní podporiť česká sesterská televízia Nova, ktorá je súčasťou rovnakej mediálnej skupiny PPF. Tá používa rovnakú technológiu ako slovenská televízia, ktorá by v prípade prerušenia vysielania mohla prísť o licenciu.

Nova TV, CME, Barrandovske filmove ateliery, Barrandov, Praha, Ceska republika / Nova TV, CME, Barrandov studios, Barrandov district, Prague, Czech republic Sídlo TV Nova v Prahe. Foto: Profimedia.cz

V prípade štrajku by sa hlavné spravodajstvo TV Markíza mohlo vysielať z Prahy, kde by sa nachádzalo provizórne štúdio s technickým vybavením a personálom schopným pokryť potreby vysielania. Na Slovensku by zatiaľ zostali moderátori a časť produkčného tímu, ktorí by boli zodpovední za zbieranie správ a ich následné sprostredkovanie pražskému štúdiu.

Scenáre, ktoré sú v príprave na ostrý štrajk, zahŕňajú rôzne možnosti. Alternatívne by moderovanie správ mohlo prebiehať z bratislavského štúdia, zatiaľ čo časť produkcie, vrátane strihu a finálnej prípravy príspevkov, by sa mohla odohrávať v Prahe.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami