V metropole východu sa znova nakrúca. V seriáli Miša v Košiciach si môžete zahrať aj vy

seriál Miša v Košiciach S nakrúcaním seriálu sa začalo v nedeľu 2. júna. Foto: Mesto Košice

KOŠICE – Televízia JOJ začala nakrúcať nový seriál s názvom Miša v Košiciach – romantickú komédiu s detektívnou zápletkou. Je teda možné, že v uliciach mesta natrafíte na filmový štáb.

Mesto Košice a televízia JOJ pripravujú jedinečnú príležitosť pre všetkých, ktorých snom je zahrať si v televíznom seriáli. Kastingová spoločnosť Kastingy.eu hľadá viacerých účastníkov na komparzové roly. Ak majú obyvatelia záujem podieľať sa na tomto televíznom projekte, môžu sa jednoducho prihlásiť na kasting. Účasť v tomto seriáli je honorovaná.

Seriál by mal byť na televíznych obrazovkách už budúci rok. Košice sa tak po dlhých rokoch opäť stávajú centrom filmovej tvorby. Nový seriál po dlhej dobe oživí niekdajšiu bohatú a rozmanitú televíznu a filmovú tvorbu, ktorá v košických štúdiách vznikala desiatky rokov pre bývalú Československú televíziu.

Príležitosť zažiariť v seriáli

Uvedená možnosť je otvorená pre všetkých, ktorí by si chceli zahrať v novom seriáli Miša v Košiciach. Seriál hľadá komparzistov všetkých vekových kategórií – deti, rodičov, starých rodičov, Rómov a iné národnosti. Záujemcovia sa môžu prihlásiť prostredníctvom online formulára alebo e-mailom.

Priebeh natáčania

Natáčanie seriálu sa začalo v nedeľu 2. júna a potrvá až do konca septembra. Mesto Košice s televíziou JOJ podpísalo aj spoločné memorandum o spolupráci.

„Začíname natáčať začiatkom júna a celý proces potrvá najmenej rok, kým sa seriál dostane na obrazovky. Mnohí z nás sa pre intenzívne nakrúcanie presťahovali do Košíc aj s rodinami,“ uviedla producentka a scenáristka seriálu Hana Lasicová.

Brífing pred nakrúcaním seriálu. Foto: Mesto Košice

Podľa producentky Hany Lasicovej sa bude celé nakrúcanie odohrávať na rôznych zaujímavých miestach, ktoré metropola východu ponúka, v rôznych častiach mesta, vrátane Hlavnej ulice, Zoo Košice, mestských lesov a iných atraktívnych lokalít v Košiciach a okolí. Filmári úzko spolupracujú s mestskými podnikmi a mesto sa im snaží vytvoriť čo najlepšie možné podmienky.

Kto si vo filme zahrá?

Dej seriálu sa zameriava na mladú ženu, ktorá je z pracovných dôvodov presunutá do Košíc. Túto zmenu spočiatku vníma veľmi negatívne. Počas 16 epizód však zistí, že život v meste jej vyhovuje a nechce ho opustiť. Hlavnú úlohu si zahrá mladá herečka Pavlína Púpalová.

„Košice sú veľmi vhodné na natáčanie, sú veľmi fotogenické. Pri výbere lokácií sme sa radili aj so známym Košičanom Milanom Kolcunom, ktorý nás zasvätil do miestnej histórie,“ poznamenala Lasicová.

Filmári sa radili aj s Milanom Kolcunom. Foto: Mesto Košice

Diváci sa môžu tešiť aj na výkony známych osobností slovenskej filmovej a divadelnej scény, ako sú Hana Gregorová, Marko Igonda a Michaela Čobejová. Seriál poskytne príležitosť aj miestnym hercom z Prešova a Rožňavy. Filmári sú v meste už takmer šesť mesiacov, počas ktorých si vytypovali vhodné miesta na natáčanie.

(kastingy.eu, Mesto Košice, nma)


Ďalšie články
Kočnerov prokurátor Palovič vyviazol z disciplinárky, jeho prípad úplatku sa naťahuje

Kočnerov prokurátor Palovič vyviazol z disciplinárky, jeho prípad úplatku sa naťahuje

Prípad prokurátora Bystríka Paloviča, ktorý si podľa obžaloby pýtal úplatok v kauze Carlton, po šiestich rokoch stále nemá vytýčený ani termín pojednávania. Medzitým však čelil disciplinárnemu stíhaniu, v ktorom sa rozhodlo, že zostane prokurátorom, pretože na jeho úplatkársky prípad sa hľadí pod optikou prezumpcie neviny. Tento prípad sa...