Deň v skratke: Fico po atentáte vstúpil do kampane, strelca označil za opozičného aktivistu

Premiér Robert Fico 21 dní po atentáte prvýkrát prehovoril a krátko pred moratóriom vstúpil do kampane pred eurovoľbami. V nich si to rozdajú Smer s Progresívnym Slovenskom a pre atentát, a aj vďaka Ficovmu vystúpeniu to vyzerá na výsledok, ktorý sa donedávna zdal takmer nemožný. V Markíze zatiaľ hrozí štrajk, no televízia nespokojencom ustúpiť nemieni. Pri pohľade do zahraničia zase zisťujeme, že oslavy 80. výročia vylodenia spojencov v Normandii sa uskutočnia bez zástupcov Ruska. Autorom rubriky je Ľuboš Kubín.

20240515_HAN09_RS86737042722 Robert Fico. Foto: Radovan Stoklasa/TASR

Predseda vlády Robert Fico urobil vo videopríhovore svoje prvé vyjadrenie od pokusu o atentát v Handlovej. Vo vystúpení ocenil prácu lekárov a prezradil, že návrat do práce očakáva na prelome mesiacov jún a júl.

Najmä sa však pustil do politických protivníkov, keď vyhlásil, že strelcovi odpúšťa, ale nepovažuje ho za osamelého pomätenca. Podľa Fica ide o „aktivistu slovenskej opozície“. Práve opozícia spoločne s mienkotvornými médiami môže podľa premiéra za vytvorenie prostredia nenávisti, ktoré atentátnika k spáchaniu činu viedli.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.