Navštívte letné kino v Amfiku, Volvo Run, mexickú fiestu či festival remeselných vín

KOŠICE - Aj tento víkend prináša do Košíc množstvo pestrých podujatí, ktoré by bola škoda zmeškať. Od bábkových divadelných predstavení a filmových večerov pod hviezdami až po festival remeselných vín a letnú fiestu s mexickou atmosférou – každý si nájde to svoje. Objavte, čo všetko mesto ponúka, a vychutnajte si nezabudnuteľné zážitky pre celú rodinu.

festival remeselných vín Bohatý víkendový program zaženie nudu a stereotyp. Foto: FB La Hacienda Košice a Volvo Run Slovakia.

VIRVAR – Dni bábkového divadla a hier pre rodiny

Dátum: 6. až 8. jún 2024
Miesto: Kasárne/Kulturpark, budova Alfa, Kukučínova 2, Košice
Vstupné: 3 eurá

Dvanásty ročník Dní bábkového divadla a hier pre rodiny VIRVAR prináša fascinujúce divadelné predstavenia zo siedmich krajín – Slovenska, Česka, Poľska, Maďarska, Ukrajiny, Nemecka a Slovinska. Diváci sa môžu tešiť na bohatý program, ktorý oživí rôzne miesta v Košiciach. Celý program si môžete pozrieť tu.

Filmové leto v Amfiku

Dátum: 6. až 29. jún 2024
Čas: 21.00 hod.
Miesto: Amfiteáter, Festivalové námestie, Košice-Sever

Pozrieť si filmové novinky na veľkom plátne pod hviezdnou oblohou je nezabudnuteľný zážitok. Kino Úsmev v spolupráci s K13 – Košické kultúrne centrá prináša pestrú ponuku filmových titulov rôznych žánrov v rámci Filmového leta v Amfiku. Program filmov nájdete tu.

Festival remeselných vín – „Víno je odpoveď“

Dátum: 7. jún 2024
Čas: 16:00 hod.
Miesto: Východoslovenská galéria, Hlavná 110/27, Košice-Staré Mesto

Oslávte sviatok vína s výnimočnými remeselnými vinármi zo Slovenska aj zahraničia. Návštevníci môžu ochutnať širokú škálu naturálnych vín od hravých šumivých pét-natov až po džemové dunaje.

Letná fiesta

Dátum: 7. jún 2024
Čas: 15.00 hod.
Miesto: La Hacienda, Mäsiarska 430/8, Košice-Staré Mesto

Mexická atmosféra, špeciality od šéfkuchára, miešanie drinkov na terase a latino zábava s DJ Miguelom čakajú na všetkých návštevníkov Letnej fiesty. Príďte si užiť deň plný exotických chutí a rytmov.

Volvo Run Slovakia 2024 – Národný štafetový beh Košice – Bratislava

Dátum: 7. až 9. jún 2024
Miesto: Košice, Slovensko

Na trase naprieč Slovenskom vás čaká nezabudnuteľná športová atmosféra, krásne scenérie a množstvo sprievodného programu. Volvo Run Slovakia 2024 nie je len o behu, ale aj o pomoci. Tento rok môžete podporiť iniciatívu Každý kilometer sa počíta, ktorá pomáha riešiť problémy detskej duše.

Mestské divadlo Košice: komédia „Meno“

Dátum: 9. jún 2024
Čas: 19.00 až 21.00 hod.
Miesto: Historická radnica, Hlavná 59, Košice-Staré Mesto
Vstupné: 30 až 35 eur

Inscenácia Meno alebo Komédia, ktorá sa našťastie nestala Vám zaručene pobaví každého diváka svojím situačným humorom a skvelým hereckým obsadením. Na premiéru tejto francúzskej komédie sa môžete tešiť v Historickej radnici 9. a 10. júna 2024. V hlavných úlohách sa predstavia Ady Hajdu, Zuzana Mauréry, Kamil Mikulčík, Lucia Hurajová a Richard Stanke.


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac