Loď Bohemia má nový „mejkap“. Na brehu pribudne informačné centrum aj miniamfiteáter

titulka-domasa Loď Bohemia má nový náter, pripravujú sa aj novinky v prístavisku. Foto: FB Domaša City Dobrá

DOMAŠA – Letná sezóna na Domaši je za rohom. K neodmysliteľným atrakciám tohto prírodného kúpaliska patrí loď Bohemia, ktorá denne prevezie po vodnej ploche stovky turistov. Aktuálne sa už plaví, prístavisko a brehy najznámejšej vodnej nádrže na východe Slovenska ešte upravujú.

Loď Bohemia začala svoju tohtoročnú sezónu náučných okružných plavieb po Domaši 1. júna. V tomto mesiaci ju využívajú ju najmä školy či zamestnanci rôznych spoločností. Počas hlavnej turistickej sezóny v mesiacoch júl a august premáva denne v dvojhodinových intervaloch, a to od 10.00 do 18.00 hod.

Plavba po slovenskom mori má čarovnú atmosféru. Návštevníkom sa z chrbta lode naskytnú úplne iné pohľady na okolitú krajinu ako z brehu. V uplynulom roku došlo k nepríjemnosti, keď sa po zemetrasení utrhla z koľajníc do vody. Technické problémy však nenastali a loď je v dobrej kondícii. Podľa Martiny Timkovej z Teamu Bohemia dostala tento rok nový náter.

Na brehoch a v prístavisku sa ešte usilovne pracuje. „Obec Kvakovce upravuje nábrežie prístaviska výletnej lode Bohemia. Pribudne budova občianskej vybavenosti, kde bude turistické informačné centrum, čakáreň, verejné sociálne zariadenia. Súčasťou úpravy je aj výmena zatrávňovacích tvárnic, ktoré nahradia žulové kocky. Uľahčí to pohyb dôchodcom, malým deťom aj ženám,“ vysvetlila Prešovskému Štandardu manažérka.

Dodala, že v priestranstve, kde sa konali bohoslužby, pribudne aj nový miniamfiteáter so zvonicou. „Do nej osadíme zvon František. Tento zvon dala odliať obec Kvakovce ako pamiatku na obce, ktoré boli zatopené pri výstavbe vodnej nádrže Veľká Domaša. Zvon posvätil pápež pri svojej návšteve Košíc,“ prezradila.

Návštevníci sa podľa jej slov aj túto sezónu môžu tešiť na atraktívne hudobné podujatia priamo na lodi. Na tradičných koncertoch pod názvom „Bohemia spieva“ opäť vystúpia známi slovenskí interpreti a hudobné skupiny zvučných mien.

„Pripravujeme aj večerné ‚Romantické plavby‘ s hudbou pri západe slnka. Informácie o koncertoch včas zverejníme na našich webových stránkach,“ doplnila.

Aj pre športových nadšencov chystajú zaujímavú ponuku aktivít a súťaží. „Novinkou je Svätojánsky beh na Domaši v stredisku Domaša-Dobrá. K bežcom sa môžete pridať už 29. júna,“ pozýva manažérka Teamu Bohemia Martina Timková.

„Ďalej tu máme tradičné a na celom Slovensku dobre známe najmasovejšie cyklistické podujatie s názvom Okolo Domaše, ktoré sa tento rok uskutoční 6. júla. Určite nevynechajte preteky Diaľkové plávanie 2024 z Dobrej na Evu v sobotu 20. júla a bežecké preteky Dobra Run, ktoré sa uskutočnia 27. júla,“ vymenúva Martina Timková.


Ďalšie články
125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

Viacerí predstavitelia Demokratickej strany, ako i popredné denníky, vyzvali amerického prezidenta Joea Bidena, aby odstúpil z volebného súboja so svojím republikánskym predchodcom Donaldom Trumpom. Hoci verejne sa Bidena zastal jeho bývalý nadriadený Barack Obama, práve on mal v zákulisí presviedčať vedenie strany, aby ho odvolali. Aspoň to tvrdí konzervatívny...