Filmové leto v Amfiku a romantické večery pod holým nebom. Pozrite si program filmov

KOŠICE - Počas letných mesiacov sa Košičanom núka zážitok pod holým nebom – premietanie filmových noviniek v Amfiteátri, ktorý má kapacitu až 5-tisíc miest na sedenie. Pozrite si júnový prehľad filmov.

amfik kino Počas celého leta sa návštevníci môžu tešiť na premietanie filmových noviniek pod holým nebom. Foto: archív k13.sk

Kino Úsmev v spolupráci s K13 – Košické kultúrne centrá a za podpory mesta Košice od júna opäť prinášajú filmové leto v Amfiku. Návštevníci sa môžu tešiť na nezabudnuteľné filmové večery v príjemnej atmosfére kina pod holým nebom. Premietania sa konajú vždy vo štvrtky, piatky a soboty po zotmení, čo zaručuje dokonalý zážitok z premietania.

Vstupné je stanovené na 6 eur pre dospelých a 5 eur pre deti, študentov, ZŤP a seniorov. Program je pestrý a ponúka mix najnovších filmových hitov, cestovateľských prednášok a rodinných animákov.

Program na jún:

13. 6. ŠT – 21.00 h Kaskadér (r. David Leitch, USA, 2024, slovenské titulky, 126 min, 6/5 eur)
14. 6. PI – 20.00 h Cestovateľské megakino pod hviezdami s travelblogerom Milanom Bez Mapy a foodblogerom Food Tips Košice (15/18/20 eur)
15. 6. SO – 21.00 h V hlave 2 (r. Pete Docter, Kelsey Mann, USA, 2024, slovenský dabing, 100 min, 6/5 eur)

20. 6. ŠT – 21.00 h Motorkári (r. Jeff Nichols, USA, 2023, slovenské titulky, 116 min, 6/5 eur)
21. 6. PI – 21.00 h Máme prachy! (r. Maxime Govare, Francúzsko, 2024, české titulky, 103 min, 6/5 eur)
22. 6. SO – 21.00 hod. Kung Fu Panda 4 (r. Mike Mitchell, Stephanie Stine, USA/Čína, 2024, slovenský dabing, 93 min, 6/5 eur)

27. 6. ŠT – 21.00 h Tiché miesto: Prvý deň (r. Michael Sarnoski, USA, 2024, slovenské titulky, 100 min, 6/5 eur)
28. 6. PI – 21.00 h Predpremiéra: Ja, zloduch 4 (r. Chris Renaud, Patrick Delage, USA, 2024, slovenský dabing, 94 min, 6/5 eur)
29. 6. SO – 21.00 h Rýchlo a nemožne (r. Tarek Boudali, Francúzsko, 2023, české titulky, 90 min, 6/5 eur)

História Amfiteátra v Košiciach

Amfiteáter v Košiciach, známy tiež ako Amfik, bol postavený v 50. rokoch 20. storočia a od svojho vzniku sa stal centrom kultúrnych a spoločenských podujatí v meste. Pôvodne slúžil na predstavenia, koncerty, folklórne festivaly a filmové projekcie pre širokú verejnosť.

V posledných desaťročiach prešiel niekoľkými rekonštrukciami, ktoré zabezpečili jeho modernizáciu a zlepšenie komfortu pre návštevníkov. Amfiteáter je dnes vybavený najnovšou projekčnou technikou a ponúka nezabudnuteľný zážitok z premietania filmov pod holým nebom.

Filmové premietania pod holým nebom vo svete

Premietanie filmov pod holým nebom je obľúbenou letnou aktivitou po celom svete. V mestách ako Paríž, Londýn či New York sa každé leto konajú vonkajšie filmové projekcie, ktoré lákajú tisíce návštevníkov. Napríklad v Paríži je populárny festival „Cinéma en Plein Air“ v Parc de la Villette, kde sa premietajú filmy rôznych žánrov.

V Londýne sa v rámci série „Luna Cinema“ premietajú filmy na ikonických miestach ako Hyde Park či Regent’s Park. V New Yorku je známy program „Movies Under the Stars“, ktorý ponúka bezplatné filmové večery v parkoch po celom meste. Tieto podujatia vytvárajú jedinečnú atmosféru, ktorá spája komunitu a ponúka skvelý spôsob, ako si užiť letné večery.


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac