Poľský minister obrany: Americký systém Patriot zostane v Poľsku

Americký systém protivzdušnej obrany Patriot, ktorý je v súčasnosti v Poľsku, sa nepresunie na Ukrajinu, povedal poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamyst. Zároveň upozornil, že v tejto otázke sa v ostatnom čase šírilo množstvo dezinformácií.

„Hovoril som s americkým ministrom obrany Lloydom Austinom, ktorý osobne potvrdil, že batérie amerického systému Patriot zostanú v Poľsku a že sa v tejto veci nič nezmení,“ povedal Kosiniak-Kamysz na zasadnutí ministrov obrany krajín NATO v Bruseli.

Jedna batéria Patriotu je v súčasnosti umiestnená na juhovýchode Poľska, kde okrem iného chráni logistické centrum v meste Rzeszów, cez ktoré putuje na Ukrajinu veľká časť pomoci.

(pap, tasr)


Technická univerzita plánuje vo svojom areáli vybudovať kampus, aký nemá v metropole východu obdobu. Na tento účel padne nielen poriadny balík peňazí, ale aj niečo iné.
Prejsť na článok
Predseda NKÚ Ľubomír Andrassy v poslednom čase prišiel so závažnými správami týkajúcimi sa oblasti vodárenstva. Či sú tieto správy namieste Štandard zisťoval priamo u Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorá zareagovala na vyjadrenia.
Prejsť na článok
Župný poslanec a mediálny poradca primátora Henrich Varga kritizuje budúcu novú budovu Nitrianskeho samosprávneho kraja, za ktorú najskôr sám hlasoval, ba na magistráte ju dokonca chválil.
Prejsť na článok