Saková: Winkelmann chce spustiť výrobu v Rimavskej Sobote v júli na budúci rok

Spoločnosť Winkelmann chce v novom priemyselnom parku v Rimavskej Sobote spustiť výrobu v júli budúceho roka. Na tlačovej konferencii to uviedla ministerka hospodárstva Denisa Saková (Hlas-SD).

Na zasadnutí vlády bol prítomný aj Heinrich Winkelmann, majiteľ firmy, ktorá plánuje v novom závode zamestnať približne 470 ľudí.

„Keď si zoberieme, že okres Rimavská Sobota bol dlhodobým lídrom a mal najvyššiu mieru nezamestnanosti spomedzi všetkých okresov na Slovensku, určite táto investícia je jedna z tých najpodstatnejších vecí, ktoré sa tu udiali. Následne aj so všetkými subdodávateľmi, ktorí plánujú taktiež prísť do tohto priemyselného parku, sa odhaduje v strednodobom horizonte vytvorenie približne 1500 pracovných miest,“ uviedla ministerka hospodárstva.

Nemecký investor pôvodne informoval o svojom zámere od investície v Rimavskej Sobote ustúpiť. Dôvodom malo byť nedodržanie dôležitých termínov. „Dnes môžeme povedať, že pán Winkelmann je spokojný s tým, ako sa dodržiavajú termíny. V marci tohto roku si prebral od nás pripravené územie v priemyselnom parku v intraviláne mesta Rimavská Sobota,“ skonštatovala Saková.

(tasr)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok