Amazon investuje ďalších 10 miliárd eur do cloud computingu v Nemecku

Americký internetový gigant Amazon v stredu oznámil, že v Nemecku investuje ďalších 10 miliárd eur, pričom väčšina sumy bude smerovať do cloud computingu. Je to ďalšia veľká investícia technologického giganta v Európe.

amazon Foto: TASR/DPA

Celkovo 8,8 miliardy eur investuje Amazon v Nemecku do roku 2026 do divízie cloud computingu AWS. Zvyšok pôjde do logistiky, robotiky a kancelárií. Táto investícia je nad rámec sumy 7,8 miliardy eur, ktorú minulý mesiac oznámila spoločnosť AWS na vybudovanie cloudového centra v Nemecku.

Prvý cloudový komplex bude vytvorený v spolkovej krajine Brandenbursko a do prevádzky by mal byť uvedený koncom roka 2025. Má pomôcť odstrániť obavy niektorých európskych krajín a vládnych agentúr z prenosu údajov do iných jurisdikcií, najmä do USA.

Amazon vzhľadom na tieto investície prijme v Nemecku tisíce nových pracovníkov, čím sa celkový počet jeho stálych zamestnancov v krajine do konca roka zvýši na približne 40 000.

(afp, tasr)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok