Ďalší útok šelmy: Muža pri kosení napadla medvedica. Skončil s viacerými zraneniami

V katastri obce Trnavá Hora v okrese Žiar nad Hronom napadla v pondelok (17. 6.) 71-ročného muža z Trnavej Hory medvedica. Ako informuje banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti, popoludní sa nachádzal v lesnom poraste neďaleko chatovej oblasti Ladno, kde bol kosiť. Medvedica ho napadla približne 200 metrov od lesníckej chaty.

SR, Stropkov, ZOO-park, medvedica, sahovanie, Ilustračný obrázok. Foto: Milan Kapusta/TASR

„Potom, ako medvedicu spozoroval, snažil sa ju odplašiť, najskôr začala utekať, ale následne sa vrátila a vrhla sa na neho. Po chvíli prestala útočiť a rozbehla sa smerom do lesa. Poškodený si všimol, že sa k nej pripojili dve medvieďatá,“ informuje polícia.

Po incidente sa zranený muž išiel dať ošetriť do nemocnice a vec oznámiť polícii, podľa ktorej utrpel mnohopočetné drobné rany a odreniny na trupe, horných aj dolných končatinách a hematóm pravého oka. „Na miesto prišiel aj zásahový tím pre medveďa hnedého Juh, ktorý už danú vec rieši,“ doplnila polícia.

Dodala, že od 23. marca v kraji preverovala hlásenia o výskyte medveďa hnedého 44-krát a štyri osoby boli medveďom aj napadnuté. Okrem pondelkového prípadu boli v nedeľu (14. 4.) napadnutí dvaja turisti v okrese Detva, časť Iviny. V stredu (1. 5.) bol napadnutý hubár v okrese Banská Bystrica neďaleko obce Selce.

(tasr)