Nudné Anglicko a ohnivé Španielsko

Málokto by si pomyslel, že sa na Eure bude najviac nudiť v zápasoch Anglicka. Realita je taká. Southgateov tím je na čele skupiny C, ale to je zatiaľ jediné očakávanie, ktoré naplnil.

GELSENKIRCHEN, GERMANY - 20 JUNE, 2024: Lamine Yamal, The football match of EURO 2024 Spain vs. Italy at Veltins Arena P Lamine Yamal počas zápasu Španielska s Talianskom. Foto: Profimedia

Štvrtok bol v znamení repríz semifinále ME 2021 a pri dueli Anglicka s Dánskom sa diváci nemali na čom baviť. Azda na dánskom nasadení, ktoré mohlo priniesť tímu trénera Caspera Hjulmanda víťazstvo, pretože v záverečnej päťminútovke premrhal nájazd Alexandra Baha v situácii troch proti jednému, nasledoval roh, po ktorom prestrelil zblízka stopér Andreas Christensen a vzápätí nedal gól z nádejnej pozície ani Pierre-Emile Hojbjerg, vyhlásený za najlepšieho hráča zápasu. Dáni urobili pre víťazstvo viac, ale určite berú aj bod za remízu 1:1.

Sklamanie z Anglicka

Anglicko je zatiaľ sklamaním. Pomalšie sa rozbiehalo aj pred tromi rokmi, veď vo Wembley strelilo v troch zápasoch skupiny len dva góly a potom sa aj tak prebojovalo až do finále. Teraz hrá útrpný, vyčkávací futbal, s minimom inšpiratívnych momentov, ako keby nahodilo spomalený, šetriaci režim.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.