Záplavy v čínskej provincii Kuang-tung si vyžiadali 47 obetí

Záplavy v čínskej provincii Kuang-tung si vyžiadali 47 obetí. Dvaja ľudia sú nezvestní. Zatiaľ nie je jasné, kedy presne osoby zomreli.

Najsilnejšie dažde postihli túto oblasť už v nedeľu a trvali do utorka. Najviac pršalo v prvý deň, keď priemerne spadlo 199 mm zrážok, na jednom mieste namerali až 365,7 mm. Extrémne počasie zničilo aj približne 356 kilometrov ciest, poškodilo viac ako sto mostov a zaplavilo poľnohospodársku pôdu.

Hladina rieky Sung-jüan, ktorá preteká cez mesto Mej-čou, dosiahla podľa rekordnú výšku. Prívalové dažde hrozia v najbližších 24 hodinách aj v ďalších častiach Číny. Meteorológovia vydali výstrahu pred krupobitím a silnými búrkami.

Zatiaľ čo juh Číny sužujú prívalové dažde, veľkú časť severnej Číny tento týždeň sužovali teploty nad 35 stupňov Celzia.

(tasr, ap cctv)


Technická univerzita plánuje vo svojom areáli vybudovať kampus, aký nemá v metropole východu obdobu. Na tento účel padne nielen poriadny balík peňazí, ale aj niečo iné.
Prejsť na článok
Predseda NKÚ Ľubomír Andrassy v poslednom čase prišiel so závažnými správami týkajúcimi sa oblasti vodárenstva. Či sú tieto správy namieste Štandard zisťoval priamo u Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorá zareagovala na vyjadrenia.
Prejsť na článok
Župný poslanec a mediálny poradca primátora Henrich Varga kritizuje budúcu novú budovu Nitrianskeho samosprávneho kraja, za ktorú najskôr sám hlasoval, ba na magistráte ju dokonca chválil.
Prejsť na článok