Slováci si náskok z prvého polčasu neudržali, Ukrajina otočila a vyhrala 2:1

Slovensko - Ukrajina Na snímke sprava Róbert Boženík (Slovensko) a Iľja Zabarnyj (Ukrajina) počas zápasu základnej E-skupiny Slovensko - Ukrajina na ME 2024. Foto: Martin Baumann/TASR

Slovenskí futbalisti nastúpili v druhom zápase na ME proti Ukrajine v rovnakej zostave ako v úvodnom víťaznom dueli s Belgickom (1:0). Ukrajina v zostave urobila viacero zmien. Slováci po prvom polčase viedli 1:0, no od 54. minúty bol stav zápasu vyrovnaný. Krátko pred koncom sa trafil Roman Jaremčuk a Ukrajina dokonala obrat. Nad Slovenskom zvíťazila 2:1.

Slovenskí futbaloví reprezentanti po prvom polčase vyhrávali vo svojom druhom zápase na ME nad Ukrajinou 1:0. Ich aktivitu zúročil v 17. minúte Ivan Schranz. Ten sa stal prvým strelcom duelu, keď loptu hlavou nasmeroval do zeme, odkiaľ putovala do siete okolo pravej žrde.

Slovenskí futbalisti sa tešia po góle spoluhráča Ivana Schranza. Foto: Martin Baumann/TASR

Ukrajina však v 54. minúte vyrovnala na 1:1. Slováci prepadli v útoku a Mykola Šaparenko umiestnil strelu k žrdi. Prikrátky bol nielen Martin Dúbravka, ale aj Milan Škriniar, ktorý sa snažil zabrániť gólu.

Druhý gól na 2:1 pridala Ukrajina krátko pred koncom zápasu. Z prvej sa pálil Roman Jaremčuk, Milan Škriniar opäť utekal na čiaru, ale strelu nedokázal zablokovať.

V slovenskej bránke nastúpil v základnej zostave Martin Dúbravka, pred ním štvorica obrancov Peter Pekarík, Denis Vavro, kapitán Milan Škriniar a Dávid Hancko. V strede poľa figurovalo trio Juraj Kucka, Stanislav Lobotka a Ondrej Duda. Na hrote útoku nastúpil Róbert Boženík, ktorý mal na krídlach strelca víťazného gólu s Belgickom Ivana Schranza a Lukáša Haraslína.

Ukrajinci urobili viacero zmien. Po neúspešnom dueli s Rumunskom (0:3) nastúpil v bránke Anatolij Trubin namiesto Andrija Lunina. V základe figurovali aj obranca Oleksandr Tymčyk, stredopoliar Volodymyr Bražko a krídelník Andrij Jarmolenko. Tréner Ukrajincov Serhij Rebrov tiež zmenil rozostavenie 4-2-3-1 na 4-4-3.

(tasr)


Ďalšie články