Chceme vojakom poslať pozitívnu emóciu, hovorí hviezda ukrajinského tímu Zinčenko 

Naši futbaloví reprezentanti si mohli piatkovým triumfom na Eure nad Ukrajinou zabezpečiť postup do osemfinále, no nestalo sa. Zápas bol však dôležitý aj pre Ukrajincov. Tí po úvodnej prehre s Rumunskom potrebovali body ako soľ a víťazstvo ich udržalo v hre o postup zo skupinovej fázy.

UEFA EURO 2024 - Slovakia v Ukraine - Düsseldorf Arena Oleksandr Zinčenko oslavuje asistenciu na prvý gól Ukrajiny proti Slovensku na EURO 2024. Foto: Profimedia

Prvá polhodina zápasu patrila slovenským futbalistom a vyťažili počas nej otvárací gól Ivana Schranza. Následne však upustili od dohodnutého herného plánu, čo Ukrajinci využili na to, aby sa do stretnutia vrátili a po zmene strán dvoma zásahmi aj otočili. Ich nádeje na pokračovanie na šampionáte aj po skupinovej fáze tak ešte nezhasli. 

 „Reakcia nás všetkých – špeciálne v druhom polčase – bola skvelá. Presne takto by sme mali hrať v takýchto zápasoch. Na tejto úrovni, ak čo i len trochu stratíte koncentráciu, budete potrestaní. To sa nám aj stalo v prvom polčase, kde sme dostali zbytočný gól. Najdôležitejšie však bolo, čo sme ukázali po zmene strán. Hrali sme ako tím a to je to, čo musíme robiť,“ konštatoval obranca londýnskeho Arsenalu Oleksandr Zinčenko.

Priateľstvo so Slovákmi


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.