Cestovanie košickou emhádečkou v lete je konečná

Ach, cestovanie košickou emhádečkou v lete, to je hotová dovolenka v skleníku. Nastúpiť do preplneného „busu“ v 30-stupňovej horúčave, je totiž ako vojsť do konzervy plnej sardiniek dusiacich sa vo vlastnej šťave.

mad Košice Aký názor na cestovanie v letných horúčavách našou mestskou hromadnou dopravou máte vy? Foto: tasr

Cestovanie košickou emhádečkou v lete je…

…skutočný test odolnosti, kde len tí najodvážnejší a najodolnejší prežijú. Ak si myslíte, že prežiť džungľu je výzva, skúste prežiť leto v našej MHD. To je skutočné dobrodružstvo pre tých, ktorí hľadajú adrenalín bez nutnosti opustiť mesto. 

…ako nevydarená paródia na rozprávku o Perníkovej chalúpke, kde scéna s ježibabou a pecou naberá reálne kontúry. 

…ako byť uväznený v obrovskej mikrovlnke na kolesách. Všetci cestujúci, s tvárami lesklými od potu, pôsobia ako pokusné králiky v nejakom šialenom experimente, kde sa skúša odolnosť ľudského tela voči extrémnemu teplu. Odmenou je cieľová zastávka s výzvou konečná. 

(A ešte za to musia platiť.)

Cestovanie košickou emhádečkou v lete je…

…cesta zaručene bez klimatizácie a za zatvorenými oknami. Dopravný podnik mesta totižto žiada cestujúcich, aby v prípade zapnutej klimatizácie neotvárali okná, vraj aby sa neznížila jej účinnosť. A práve tento malý oznam pri oknách je čerešničkou na torte, pretože cestujúci chcú veriť. Veriť v zapnutú klimatizáciu počas horúčav.

…ako letná grilovačka, no miesto chutných stejkov z grilu…

A čo môže byť horšie ako cestovanie košickou emhádečkou v lete? Cestovanie košickou emhádečkou v lete počas dopravnej špičky:

Vzduch v emhádečke je hustý a ťažký, telesný pach cestujúcich visí ako ťažký mrak nad ich hlavami, teplo by sa dalo krájať. Sekundy sa vlečú…

Každá zastávka je ako prísľub vyslobodenia, keď sa dvere konečne otvoria a dovnútra vletí čerstvý vánok letných košických horúčav, ktorý v porovnaní so vzduchom v autobuse pôsobí ako dych ľadového medveďa. Je to moment, keď na pár sekúnd môžete zažiť ten iluzórny pocit osvieženia a nádeje, že tento krátky okamih úľavy by mohol trvať večne.

Cestovanie košickou emhádečkou v lete je fakt sila. A električkou to ani radšej neskúšajte. Už roky sa totiž šušká, že dopravný podnik nášho mesta zadováži električky s klímou. Tak možno zase o rok!

Cestovanie košickou emhádečkou v lete je…

…konečná.


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac