Kto má regulovať hazard, štát či samospráva?

Nedávny výlet slovenských politikov vládnym špeciálom na majstrovstvá Európy vo futbale v Nemecku, bez ohľadu na náš výsledok, možno považovať za akýsi neoficiálny výkop nového ministerstva športu a cestovného ruchu pod taktovkou SNS. Ako sa má tento rezort financovať?

hrací automat Hriacie automaty. Foto: Štefan Puškáš/TASR

Okrem štátneho rozpočtu ho pravdepodobne bude financovať hazard. Čítate správne, nie je to preklep. Hazard pritom nie je šport a Slovensko nie je Monte Carlo, aby mohol byť hazard zahrnutý do cestovného ruchu. 

V médiách nedávno prebleskla správa, že vláda Roberta Fica chce mestám a obciam zobrať kompetencie regulovať hazardné hry. Aj napriek dementovaniu zo strany ministerstva financií a vládnych politikov sa Dominika Hlobeňová z Asociácie zábavy a hier vyjadrila takto:


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.