Prosto ho strelil do hlavy. Ako popravujú vzdávajúcich sa Rusov

Nemecký zdravotník Caspar Grosse uviedol, že bol popravami natoľko rozrušený, že konfrontoval svojho veliteľa. Iní sa chválili zabíjaním v skupinovom čete. Znepokojujúca reportáž New York Times zverejňuje prípady nezákonných popráv ruských vojnových zajatcov na Ukrajine.

Snímka obrazovky 2024-07-07 o 17.35.44 Caspar Grosse, zdravotník v medzinárodnej dobrovoľníckej jednotke na Ukrajine, povedal, že tento zápis do denníka napísal v októbri po tom, ako jeho spolubojovník, známy ako Zeus, rozprával o poprave ruského zajatca. Preklad jeho zápisu: „Dnes jeden dobrý priateľ dobrovoľne popravil spútaného zajatca. Keď zajatec sedel v zákopovom kryte s bundou prehodenou cez plecia, Zeus k nemu pristúpil zozadu a niekoľkokrát ho strelil do zátylku. Idem spať.“ Zdroj: Caspar Grosse cez New York Times

Niekoľko hodín po augustovej bitke na východe Ukrajiny sa zranený a neozbrojený ruský vojak plazil takmer zničeným zákopom a hľadal pomoc u svojich zajatcov, jednotky medzinárodných dobrovoľníkov pod vedením Američana.

Caspar Grosse, nemecký zdravotník z tejto jednotky, povedal, že videl vojaka, ako lámanou angličtinou a ruštinou prosil o lekársku pomoc. Bol súmrak. Člen tímu hľadal obväzy.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.