Niké liga opäť štartuje. Má tradičného favorita, zaujímavé posily i niekoľko zmien

Túto sobotu sa začne 32. ročník slovenskej najvyššej futbalovej súťaže. Majstrovský titul obhajuje znovu Slovan Bratislava. Vypadnuté Zlaté Moravce v Niké lige nahradí Komárno. To však nezačne sezónu na domácom štadióne, dočasný nový domov si hľadal aj Trenčín, ktorý nestihol vymeniť trávnik.

ŠK Slovan Bratislava - FC DAC 1904 Dunajská Streda Milan Vitális (DAC) a Nino Marcelli (Slovan) počas vlaňajšieho zápasu nadstavby Niké ligy. Foto: Jakub Kotian/TASR

Po vyše dvoch mesiacoch, počas ktorých si futbaloví fanúšikovia užili aj majstrovstvá Európy, sa o slovo opäť hlási aj domáca najvyššia súťaž. Jej model sa medziročne nezmenil. Dvanásť družstiev čaká 22 kôl základnej časti a potom sa tabuľka rozdelí na dve polovice. V skupine o titul i o udržanie sa odohrajú tímy po desať stretnutí.

Najväčšou novinkou pred novou sezónou je, že systém VAR bude prítomný v každom zápase. Schválili si to samotné kluby na Prezídiu Únie ligových klubov (ÚLK). Centrálne stredisko VAR bude v Banskej Bystrici.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.