Autor hymny Národného pochodu za život: Má byť radostná, aj keď ide o vážnu tému

Cez Nirvanu a Metallicu sa prepracoval až ku kresťanskej a chválovej hudbe. Hudobník a spevák Peter Křemen nás v rozhovore pre Štandard previedol zákulisím vzniku hymny Národného pochodu za život 2024, ktorej je autorom. Hovorí aj o ťažkom období, keď sami s manželkou nemohli počať bábätko. Dnes je otcom troch detí aj jedného hudobného. V máji totiž vyšiel jeho debutový album Sníval si o mne.

PeterKremenKlipJun2024-Dominik_IG-181 Hudobník a spevák Peter Křemen. Foto: Dominik Bebko

Tento rok sa 22. septembra v Košiciach uskutoční Národný pochod za život. Ste autorom hymny s názvom „Každý je vzácny“. Ako vznikla? Trochu nám prezraďte niečo zo zákulisia.

Táto pieseň vznikla na začiatku roka a veľmi neplánovane. Tam, kde bývame s manželkou a s našimi deťmi k nám v jednu nedeľu do farnosti prišiel ako hosť otec Dušan Škurla, ktorý patrí do organizačného tímu pochodu za život. Ja som otca Dušana poznal už z farnosti, kde som predtým vyrastal a kde on pôsobil ako kaplán a veľmi dlho sme sa nevideli. Prezradil som mu, že sa popri svojej každodennej práci venujem aj hudbe a že dokonca nahrávam svoj debutový album. On sa mi zas zveril s tým, že začínajú prípravy na ďalší Národný pochod za život. V súvislosti s tým vznikla z jeho strany otázka, že či by som neskúsil zložiť pieseň, ktorá by bola hymnou k ďalšiemu pochodu.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.