Milión pozretí na YouTube. Rozprávky pre nevidiacich tvoria deti aj herecké legendy

S takmer miliónom pozretí za rok, rozprávky pre malé Pastelky, na ktorých pracujú deti, amatéri i profesionáli, zaznamenali veľký úspech. Nahrávanie prebieha v bratislavskom štúdiu, kde deti pod vedením režiséra Tibora Frlajsa často prvýkrát pracujú s mikrofónom.

Snímka obrazovky (198) Na snímke Juraj Kukura s deťmi, z nahrávania epizódy Rozprávky pre malé Pastelky. Foto: Damián König/Štandard

Rozprávky pre malé Pastelky majú za jeden rok už takmer milión pozretí. Na tvorbe audionahrávok sa podieľajú deti, dospelí amatéri, ale aj profesionáli či slovenské herecké legendy. A spravidla po približne dvadsiatich minútach, keď sa rozprávka skončí, zaznie výzva na pomoc ľuďom so zrakovým znevýhodnením. Redaktor Štandardu sa bol pozrieť, ako prebieha nahrávanie.

Bratislavské nahrávacie štúdio, ktoré je zároveň dabingovou akadémiou, sa nachádza hlboko pod zemou. Má prakticky iba dve miestnosti. Jedna je oblepená akustickými panelmi a v druhej sedí režisér a zvukový technik, ktorý s hercom komunikuje cez mikrofón. Práve nahrávajú rozprávku Malý princ, respektíve jej zdramatizovanú časť.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.