Hráči z KHL dostali pozvánku do reprezentácie. Mali by hrať v kvalifikácii na olympiádu

Informáciu ako prvý zverejnil hokejista Mário Grman, ktorý hrá v KHL za Admiral Vladivostok. Grman prezradil, že spolu s ďalšími hráčmi z KHL dostal pozvánku do reprezentácie, ktorú by mali posilniť počas blížiacej sa kvalifikáciu na olympijské hry, ktoré sa budú konať v roku 2026 v Miláne.

Mario Grman

Slovenskú hokejovú reprezentáciu by v blížiacej sa kvalifikácii na Olympijské hry v Miláne mali posilniť aj hráči z KHL. Informáciu potvrdil na sociálnej sieti Telegram hokejista Mário Grman, ktorý pôsobí v Kontinentálnej hokejovej lige v klube Admiral Vladivostok.

Zdroj: Fox News – Gleb Lisovskij/Telegram

„Teraz máme v auguste kvalifikáciu na olympiádu a neviem, či to už môžem povedať… áno, pozvali ma, som z toho naozaj nadšený,“ uviedol vo videu Grman ohľadom jeho účasti v reprezentácii.

Na otázku, či sa o tejto situácii rozprával aj s ďalšími Slovákmi pôsobiacimi v KHL, odpovedal: „Áno, máme tu osem alebo deväť hráčov, posledné roky to bola ťažká situácia. Posledné roky to bolo tak, ale teraz sa zmenila vláda na Slovensku a zmenili to. Čiže teraz nás tam môžu pozvať.“

Portál Aktuality uvádza, že túto informáciu nepriamo potvrdil aj hlavný tréner Lokomotivu Jaroslavľ, ktorý oznámil, že slovenský reprezentačný obranca Martin Gernát vynechá úvod sezóny, lebo ho povolali do národného tímu na olympijskú kvalifikáciu.

Oficiálnu nomináciu by mal zverejniť generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan a hlavný tréner Craig Ramsay v pondelok o 9.30 h.

Pripomeňme, že začiatkom augusta odobrili účasť v reprezentácii hráčom z KHL aj hokejové kluby. Za účasť hráčov KHL v reprezentácii sa vyjadrilo 52 percent z nich. Negatívny postoj vyjadrilo 38 percent klubov a desať percent sa hlasovania zdržalo.

Účasť hráčov z KHL sa riešila aj pred nedávnymi majstrovstvami sveta v hokeji v Českej republike. Vtedy vydal hokejový zväz v stanovisko, v ktorom bolo uvedené, že hráči z KHL sa na turnaji nezúčastnia zo „zdravotných, osobných, rodinných alebo iných“ dôvodov.

Členovia výkonného výboru SZĽH však vtedy konštatovali, že každý hokejista, ktorý vlastní slovenský pas a má požadovanú výkonnosť, má právo reprezentovať Slovensko na medzinárodných podujatiach. Už vtedy to naznačilo, že zväz nechce hráčom z KHL do budúcnosti úplne zavrieť dvere do reprezentácie.

V KHL momentálne pôsobí deväť slovenských hokejistov. Sú to obrancovia Michal Čajkovský, Christián Jaroš, Martin Gernát, Mário Grman, útočníci Tomáš Jurčo, Michal Krištof, Adam Liška a Adam Ružička a brankár Patrik Rybár.


Technická univerzita plánuje vo svojom areáli vybudovať kampus, aký nemá v metropole východu obdobu. Na tento účel padne nielen poriadny balík peňazí, ale aj niečo iné.
Prejsť na článok
Predseda NKÚ Ľubomír Andrassy v poslednom čase prišiel so závažnými správami týkajúcimi sa oblasti vodárenstva. Či sú tieto správy namieste Štandard zisťoval priamo u Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorá zareagovala na vyjadrenia.
Prejsť na článok
Župný poslanec a mediálny poradca primátora Henrich Varga kritizuje budúcu novú budovu Nitrianskeho samosprávneho kraja, za ktorú najskôr sám hlasoval, ba na magistráte ju dokonca chválil.
Prejsť na článok