V Košiciach sa upravuje parkovacia politika. Objavia sa tam nové rezidentské oblasti

KOŠICE – Vzhľadom na rastúce problémy s nedostatkom parkovacích miest a zvyšujúci sa tlak na existujúce parkoviská, zavádzajú Košice nové regulácie, ktoré majú za cieľ zlepšiť situáciu a zabezpečiť lepšiu dostupnosť parkovania pre miestnych obyvateľov.

dočasná rezidentská oblasť V Košiciach by mali pribúdať aj ďalšie dočasné rezidentské oblasti. Foto: Facebook Košice - Mesto Košice

Nové parkovacie regulácie v Košiciach sa zameriavajú na uvoľnenie parkovacích miest, ktoré doposiaľ využívali študenti a osoby bez trvalého pobytu. Tieto osoby nebudú mať nárok na bonusovú kartu, ktorá je nevyhnutná na parkovanie v špeciálne vyhradených oblastiach pre miestnych obyvateľov.

Tento krok má zabezpečiť, aby parkovacie miesta v dočasných rezidentských oblastiach boli primárne dostupné pre obyvateľov s trvalým pobytom v Košiciach. Ako to však bude s ľuďmi, ktorí tu nemajú trvalý pobyt a potrebujú parkovacie miesta v týchto oblastiach?

Nové pravidlá parkovania


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.